Soluţia lui Ion Ţiriac pentru pace în Ucraina: „I-aş închide pe cei doi preşedinți într-o cameră, să stea o zi, o lună sau un an, până găsesc soluţia”

Miliardarul Ion Ţiriac a vorbit despre aderarea României la spaţiul Schengen, cel mai discutat subiect în ţara noastră în ultima săptămână, problema fiind, din punctul său de vedere, lipsa unor politicieni români fermi.

09 dec. 2022, 09:31
Soluţia lui Ion Ţiriac pentru pace în Ucraina: „I-aş închide pe cei doi preşedinți într-o cameră, să stea o zi, o lună sau un an, până găsesc soluţia”

Ion Ţiriac crede că pentru ca România să intre în spaţiul Schengen, ar fi trebuit ca politicienii din ţara noastră să insiste pe ideea că ne aflăm la graniţa cu Ucraina, fiind astfel o ţară tampon între zona de război şi UE.

„Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: ‘Noi suntem români!’ Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei! Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta!”, a declarat Ion Țiriac în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Miliardarul a găsit și soluția pentru ca războiul dintre Ucraina și Rusia să se termine cât mai repede. I-ar închide într-o cameră pe Putin și Zelensky și le-ar da drumul doar după ce găsesc cea mai bună soluție.

“Noi avem o frontieră mare cu Ucraina, suntem foarte aproape de ruși. Acest război nu își are locul! Dacă aș fi papă sau dacă aș putea lua decizia pentru această lume, i-aș închide pe cei doi președinți într-o cameră, să stea o zi, o lună sau un an, până găsesc soluția. Ei doi! Degeaba începem noi acum să ne amestecăm toți, că nu știi ce iese niciodată.”, a mărturisit Ion Țiriac.

Citeşte şi: Cântăreaţă găsită moartă într-un butoi din portbagajul unei mașini abandonate