Soluţia unui cioban pentru a nu rămâne cu marfa nevândută: Miei în rate, pentru masa de Paşti VIDEO

Ca să nu rămână cu mieii nevânduţi, un cioban din Gorj a găsit o metodă prin care să-şi păstreze muşteriii. Omul vinde miei pe datorie şi face rezervări în caiet, relatează România TV. Deşi acceptă ca banii să îi fie daţi mai târziu, afacerea merge strună.

05 apr. 2013, 10:24
Soluţia unui cioban pentru a nu rămâne cu marfa nevândută: Miei în rate, pentru masa de Paşti VIDEO

Daniel Huidu este cioban de când se ştie, iar afacerile nu i-au mers prost niciodată, indiferent de criză. Şi asta pentru că s-a adaptat rapid la cerinţele pieţei. Pentru că oamenii nu îşi mai permit să cumpere un miel întreg cu banii jos, ciobanul din Stăneşti s-a apucat să-i dea pe datorie.

„Am lista cu oamenii. Ciurea, de exmplu, vrea un miel în joia Paştelui la vreo 12 kilograme, Comănescu vrea doi şi tot aşa”, spune ciobanul, cu nasul în caietul cu datornici.

Afacerea merge ca pe roate, iar ciobanul a dat până acum 80 de miei. Alţi 60 sunt pe cale să ajungă pe lista de rezervări. „Avem clienţi de ani de zile. Ne sună, vin şi iau pe caiet. Ne dau la Paşte, dacă au. Dacă nu, în două-trei rate. Depinde cum îi criza”, explică ciobanul.

Un miel gata tăiat, de aproximativ 15 kilograme, costă în jur de 400 de lei.