Soluţii rapide pentru a scăpa de alergiile sezoniere

Majoritatea oamenilor se confruntă cu rinita alergică la fiecare schimbare de sezon, iar cei mai mulți dintre ei tratează afecțiunea cu pastile. Dacă te numeri printre cei care suferă de alergii sezoniere este bine să știi că problema are și alte rezolvări.

05 apr. 2016, 11:21
Soluţii rapide pentru a scăpa de alergiile sezoniere

Acestea sunt cele mai rapide soluții contra rinitei alergice:
Fă cunoștință cu mărețul brusture

Produsele farmaceutice conțin de cele mai multe ori extract de plante, dar dacă vrei să mergi pe calea naturală, brusturele are cea mai bună cotație printre ierburile utilizate contra alergiilor la polen (este, de asemenea, un cunoscut remediu împotriva durerilor de cap). Unele studii sugerează că poate fi la fel de eficient ca și un antihistaminic pentru simptomele nazale, doar că fără efecte adverse. Reține că siguranța utilizării pe termen lung nu a fost studiată încă.

Gătește cu turmeric

Turmericul, un condiment comun în curry și în bucătăria indiană, conține curcumină. Acesta poate acționa ca un decongestionant, ajută la reducerea simptomelor alergice și alungă răceala.

Mută antrenamentul în aer liber seara

Nu numai că multe persoane cu alergii tind să strănute și să aibă mâncărime mai ales dimineața, dar mulți copaci eliberează polenul la prima oră a dimineții, iar puful zboară mai ales la amiază, așa că cel mai sigur este să lași sportul pentru la asfințit.

Schimbă-ți hainele când vii acasă

Știi deja că e bine să ții ferestrele închise în zilele cu vânt sau când e prea soare ori atunci când e prea mult polen, dar nu uita că poți să aduci chiar tu polen în casa, pe haine și pe pantofi, chiar dacă nu-l poți vedea. Hainele purtate trebuie aruncate în coșul de rufe imediat ce ai ajuns acasă.

Asigură-te că aspiratorul tău este prevăzut cu filtru HEPA

Dacă nu ai filtru HEPA la aspirator, curățenia în casă ar putea înrăutăți simptomele rinitei, dat fiind că  suflul puternic agită polenul care s-a așezat pe podea și pe mobilă, spune Selina Gierer, expert în alergie la Universitatea din Kansas City. Filtrele HEPA din aerul condiționat sau din sistemul de încălzire pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor alergice. Unii experți sugerează introducerea unui purificator de aer de sine stătător, cu filtru HEPA, într-o zonă de mare trafic.

Ia medicamentele noaptea, nu dimineața
Simptomele febrei fânului, cum ar fi curgerea nasului, gâtul iritant și strănutul, se înrăutățesc dimineața. De mare ajutor este să iei medicamentele la culcare.
Praful şi polenul sunt doar câţiva dintre factorii declanşatori ai alergiilor, care-ţi dau bătăi de cap.

Dacă nu vrei să apelezi la clasicele antihistaminice, încearcă aceste remedii alternative.