Somaţie la adresa băncilor din Europa. BEC le cere să se pregătească pentru o eventuală criză

Publicat: Miercuri, 11 Mai 2016 09:25 // Actualizat: Miercuri, 11 Mai 2016 09:25 // Sursa: romaniatv.net

Banca Centrală Europeană a cerut principalelor instituții de creditare din zona euro să prezinte detaliat modul în care se pregătesc de eventualitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană , inclusiv cum vor gestiona turbulențele de pe piețe și orice modificări pe care vor trebui să le facă la modelele lor de afaceri, relatează Agerpres.

Autoritatea de supervizare bancară din cadrul Băncii Centrale Europene a luat legătura cu instituțiile financiare importante pentru a se asigura că ele au estimat în mod adecvat riscurile și sunt pregătite pentru toate scenariile posibile, a declarat un purtător de cuvânt al instituției cu sediul la Frankfurt.Marea Britanie este a cincea mare economie mondială și a doua mare putere economică din UE. Multe bănci europene importante au operațiuni în Regatul Unit, Londra fiind un centru financiar de primă mărime.

Un vot în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE ar putea duce la pierderea a până la 100.000 de locuri de muncă în sectorul financiar al țării, în următorii cinci ani, conform unui studiu comandat recent de grupul de lobby financiar TheCityUk. De asemenea, Brexitul va duce la o reducere a creșterii economice și a investițiilor, putând submina poziția Londrei de centru financiar și comercial global, se arată în studiu.

Multe bănci internaționale s-au stabilit în Regatul Unit pentru a obține acces pe piața unică și pentru a-și stabili o bază de unde să-și vândă produsele financiare și serviciile în Europa. Perspectiva ieșirii Marii Britanii din UE le-ar putea determina să-și regândească structura.

În prezent, serviciile financiare reprezintă aproximativ 10% din PIB-ul Marii Britanii, cel mai ridicat procentaj din rândul economiilor avansate.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
banci europa BCE criză criză mondială
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 mai 09:37
...ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană , inclusiv cum vor gestiona turbulențele de pe piețe și orice modificări Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
11 mai 09:37
... Banca Centrală Europeană a cerut principalelor instituții de creditare din zona euro să prezinte...
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H