Somn bebeluşi: Sfaturi pentru părinţi

Sa-ti faci bebelusul sa doarma poate parea floare la ureche. Ce-i drept, in unele cazuri, chiar este! Insa sunt situatii in care somnul bebelusilor este agitat, micutul nu se odihneste, este iritat si plange.

05 nov. 2015, 21:15
Somn bebeluşi: Sfaturi pentru părinţi

Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos in asigurarea unui loc calm si linistit in care bebelusul tau poate dormi ca un ingeras, iar tu te poti odihni in voie.

1. Incalzeste patutul cu un prosop

Bebelusii nu ar trebui inveliti pana la varsta de un an pentru a reduce riscul asfixiere, spun medicii pediatri. De aceea, ia in calcul varianta ca bebelusului tau sa-i fie frig peste noapte si asta sa-i tulbure linistea somnului. Ca sa nu folosesti paturica, poti apela la pijamale calduroase sau saculeti de dormit speciale pentru bebelusi. Mai poti, de asemenea, sa incalzesti un prosop pe care sa-l tii pe patut cat sa se incalzeasca asternuturile, apoi indeparteaza prosopul si asaza-ti bebelusul pe locul cald.

2. Sterge praful

Daca bebelusul tau are nasul infundat noaptea, s-ar putea ca in camera sa fie alergeni. Sterge praful des, indeparteaza jucariile sau asternuturile cu puf, care ii irita bebelusului caile nazale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO