Sondaj: 38% dintre români cred că PATRONII clubului au cea mai mare responsabilitatate în cazul Colectiv

Un sondaj CSCI, efectuat în perioada 2-4 noiembrie, dezvăluie faptul că 38% dintre români sunt de părere că proprietarii clubului poartă cea mai mare responsabilitate pentru incendiul în urma căruia au murit peste 32 de tineri.

06 nov. 2015, 10:57
Sondaj: 38% dintre români cred că PATRONII clubului au cea mai mare responsabilitatate în cazul Colectiv

Potrivit sondajului, 38% dintre români consideră că patronii clubului poartă cea mai mare responsabilitate pentru tragedia de vinerea trecută din clubul Colectiv. În plus, 35% dintre respondenţii sunt de părere că Primăria locală este responsabilă pentru incendiul de vineri.

Citeşte şi: Adrian Despot refuză să meargă la Cotroceni. Anunţul a fost făcut pe Facebook

Vinovati

Întrebaţi care instituţii consideră că au acţionat „bine” şi care au acţionat „prost” în cazul incendiului de la Colectiv, românii au apreciat pozitiv modul în care au intervenit spitalele (99%), cetăţenii, pentru donarea de sânge (98%), Ambulanţa şi SMURD (94%) şi Pompierii (90%).

La polul opus, cele mai multe nemulţumiri se îndreaptă către autorităţile locale (Primăria) – 64%.

Evaluare interventie

Totodată, majoritatea romanilor (65%) cred că astfel de tragedii pot fi evitate pe viitor prin creşterea rolului statului şi al autorităţilor. Aşadar, 29% dintre cei intervievaţi sunt de părere că societatea civilă trebuie să preia o parte dintre atribuţiile de control de la stat.

Solutii

Sondajul CSCI a fost efectuat în perioada 2-4 noiembrie pe un eşantion de 992 de adulţi din întreaga ţară, cu un procent de eroare tolerată de 3.2%, la un nivel de probabilitate de 95%.