SONDAJ: Află în ce instituţie au românii cea mai mare încredere

Un barometru de opinie realizat la nivel naţional în perioada 21-28 aprilie de către grupul Avangarde a identificat principalele probleme cu care se confruntă românii zi de zi. Cei mai mulţi respondenţi au mărturisit că problemele legate de venituri le dau cele mai mari bătăi de cap. Întrebaţi în ce instituţie românească au cea mai mare încredere, oamenii au bifat în mare parte institutia pompierilor.

10 mai 2013, 12:45

Potrivit barometrului de opinie, 31% dintre români se confruntă cu probleme legate de venituri, 18% cu probleme legate de sănătate, iar 12% cu lipsa unui loc de muncă.

La polul opus, doar 2% dintre respondeţi sunt nemulţumiţi de drumurile proaste din România.

Acelaşi studiu de opinie a scos în evidenţă faptul că românii acordă cea mai mare încredere pompierilor. Astfel că 86% dintre cei care au răspuns au încredere în instituţia pompierilor, 80% în armată şi 74% în biserică.

Românii acordă cea mai mică încredere partidelor politice (17%).

Cercetarea a fost realizată în perioada 21-28 aprilie 2013 pe un eşantion de 1000 de persoane trecute de vârsta de 18 ani.

Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/- 3.1%, pentru un interval de încredere de 95%.