SONDAJ: AUR a depăşit USR-PLUS în intenţia de vot a românilor

Inca un institut de sondare din Romania confirma ascensiunea AUR. In exclusivitate pentru Ziare.com, sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a dezvaluit ca partidul condus de George Simion se pozitioneaza pe locul 3 la intentie de vot, depasind astfel Alianta USRPLUS.

14 mai 2021, 10:05
SONDAJ: AUR a depăşit USR-PLUS în intenţia de vot a românilor

Sociologul a explicat faptul ca ascensiunea AUR in sondaje vine pe fondul increderii tot mai scazute pe care romanii o au in partidele politice vechi. Potrivit lui Ionas, AUR reuseste sa rupa tot mai mult din electoratul USRPLUS, motiv pentru care Alianta inregistreaza scaderi la intentia de vot.

„Pot confirma faptul ca AUR a depasit USRPLUS in sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar intr-adevar, AUR este al 3-lea partid din Romania, dupa PSD si PNL. Nu este o diferenta foarte mare intre AUR si USRPLUS, dar a reusit sa depaseasca in intentia de vot USRPLUS”, a declarat Vladimir Ionas pentru Ziare.com.

Concret: potrivit unui grafic din cercetare prezentat de seful INSCOP, Remus Stefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc in optiunile romanilor se afla PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3% si AUR, cu 15.3%, urmat de Alianta USR-PLUS, cu 14.2%.

Amintim ca partidul lui George Simion a reusit performanta de a depasi partide mai vechi ca PRO Romania si PMP la alegerile parlamentare din decembrie 2021, obtinand un scor de aproape 10%, care i-a asigurat un loc in Parlamentul Romaniei.

AUR ar putea deveni al doilea partid parlamentar la următoarele alegeri

Contactat de sursa citată, sociologul Gelu Duminica, profesor asociat al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, a declarat recent ca exista mari sanse ca partidul lui George Simion sa devina a doua forta politica din Romania la urmatoarele alegeri, si chiar sa asistam in viitor la un Guvern din care sa faca parte si AUR.

„Viitorul AUR depinde foarte mult de cei care sunt in spatele acestui partid, si nu ma refer la electori, ci la cei care au gandit aceasta formatiune politica. Nu il am in vedere pe domnul Tarziu, Simion si cei care sunt in fata. Din punctul meu de vedere, aceasta formatiune politica are motorul in alta parte, dar nu as putea sa va spun unde. Insa, e cu totul in alta parte decat ceea ce vedem noi ca leadership.

Personal, cred ca AUR va creste pana la urmatoarele alegeri si va avea un rezultat bun. AUR va continua sa catalizeze toate nemultumirile celor din societatea romaneasca si a celor care experimenteaza lehamitea. Nu m-ar mira deloc ca la urmatoarele alegeri sa devina chiar partidul numarul 2 in Romania, nu neaparat numarul 3.

Totul este posibil (n.r – intrebat daca am putea sa asistam la un Guvern cu AUR). Istoria ne-a demonstrat ca, din pacate, lucrurile de genul acesta, pot fi posibile”, spune sociologul Gelu Duminica.

Citeşte şi: Marian Vanghelie a jurat cu mâna pe Biblie că „e cel mai curat om”: Nu am luat niciun ban din cei 30 de milioane de euro!


loading...
Partenerii noștri