Sondaj Avangarde: Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei indiferent de contracandidații posibili în acest moment. Cum s-au schimbat opţiunile de vot ale românilor

Partidele din România îşi fac deja calcule pentru stabilirea candidaţilor la viitoarele alegeri. Deşi sunt programate a avea loc abia peste doi ani, alegerile locale au o mare importanţă, mai ales în Bucureşti.

15 sept. 2022, 15:02
Sondaj Avangarde: Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei indiferent de contracandidații posibili în acest moment. Cum s-au schimbat opţiunile de vot ale românilor

Majoritatea bucureștenilor (72%) sunt „mai degrabă nemulțumiți” de modul în care arată Bucureștiul astăzi, potrivit sondajului „Barometrul opiniei publice” realizat de Avangarde pe luna septembrie, la solicitarea Digi 24.

Robert Negoiță este politicianul sau personalitatea bucureșteană cu cel mai mare procent de oameni care au spus că au „multă” încredere în el sau ea (25%). Primarul Sectorului 3 este urmat de colegii săi social-democraţi Gabriela Firea (23%) și Daniel Băluță (23%).

În actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, au „multă” încredere 16% dintre respondenți, iar liderul AUR  George Simion este pe ultimul loc, daor 6% dintre cei chestionați spunând că au „multă” încredere.

 

PSD ar câştiga şi Consiliul general al Capitalei. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului București dumneavoastră personal cu ce partid politic ați vota?”, din cei 37% care au indicat un partid, 30% au ales PSD, 27% – PNL, 15% – USR, 13% – AUR, 5% – PMP, 3% – Pro România.

 

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare …. „, din cei 37% care au indicat un partid, 34% au ales PSD, 25% – PNL, 13% – AUR, 12% – USR, 6% – PMP, 3% – Pro România.

 

Sondaj Avangarde: Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei indiferent de contracandidații posibili în acest moment

În privinţa şanselor principalilor politicieni care şi-au anunţat intenţia de la candida la Primăria Capitalei, Gabriela Firea are mari şanse să obţină un nou mandat, indiferent care i-ar fi contracandidații propuși de partide, potrivit unui sondaj Avangarde.

Sondajul a prezentat variante diferite de candidați pentru respectivul partid din care fac parte și listele diferite pe care s-ar putea afla în cazul alegerilor locale. Cota Gabrielei Firea se situează, în funcție de lista de contracandidați, între 28% și 30%.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre lupta pentru Primăria Capitalei: „Gabriela Firea o să-l bată pe Nicușor Dan de o să-i sune apa în cap”

Cel mai puternic adversar al său ar fi Ciprian Ciucu, de la PNL, creditat între 18% și 24%.

Citeşte şi: Gabriela Firea lansează un nou atac la adresa primarului Capitalei: „Uită că nu există legislaţie. O nouă minciună prin omisiune a lui Nicuşor Dan”

Sondajul a fost efectuat de Avangarde în perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un eșantion de 901 oameni. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.