SONDAJ Avangarde. Ce procente de încredere au Ludovic Orban și Florin Cîțu, înainte de congresul PNL. Studiul a fost făcut la comanda PSD

Datele celui mai recent sondaj realizat de Avangarde arată că Florin Cîțu și Ludovic Orban au cote de încredere extrem de scăzute înaintea luptei din congresul PNL.

24 sept. 2021, 14:35
SONDAJ Avangarde. Ce procente de încredere au Ludovic Orban și Florin Cîțu, înainte de congresul PNL. Studiul a fost făcut la comanda PSD

SONDAJ Avangarde. Studiul realizat la comanda PSD arată că Ludovic Orban are 16% încredere, iar Florin Cîțu – 14%. Totodată, sondajul mai arată că în topul preferințelor românilor pe primul loc se situează PSD cu un procent de 37%, urmat de PNL cu 20%, Aur 14% și USR 13%.

SONDAJ Avangarde. Ce procente de încredere au Ludovic Orban și Florin Cîțu, înainte de congresul PNL. Studiul a fost făcut la comanda PSD

La întrebarea ”Credeți că lucrurile în România se îndreapta mai degrabă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, românii au răspuns ”într-o direcție greșită” în proporție de 73% și 13% ”într-o direcție bună”.

Ce părere aveți despre:

Ludovic Orban: 16% părere bună, 58% părere proastă
Florin Cîțu: 14% părere bună, 61% părere proastă

Clasamentul încrederii e condus de Alexandru Rafila (36% părere bună), Emil Boc (30%), Klaus Iohannis (28%), Marcel Ciolacu (27%) și Gabriela Firea (24%).

Clasamentul partidelor:

PSD 37%
PNL 20%
AUR 14%
USR PLUS 13%
UDMR 5%
PMP 4%
PPUSL 4%

Vor românii alegeri anticipate?

29% DA, 31% NU.

Care e cea mai bună variantă de guvern?

PNL – USR – UDMR: 20%
Nici una, alegeri anticipate: 18%
PSD – AUR: 13%
Guvern de uniune națională: 7%
Guvern de tehnocrați: 4%
Guvern minoritar PNL – UDMR: 3%

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 14 – 21 septembrie 2021, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Totodată, cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Un procent mare de intervievați, de 75%, se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Alți 42% cred că, dimpotrivă, o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice, iar 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

Citește și: Sondaj CURS septembrie 2021: Românii nu vor alegeri anticipate. Dacă moţiunea AUR USR PLUS trece, Florin Cîţu va fi demis