Sondaj Avangarde: PSD 35%, PNL 21%. AUR a depăşit cu un procent USR-PLUS

Schimbări importante pe scena politică, conform ultimului sondaj de opinie, prezentat la şedinţa PSD de luni.

30 aug. 2021, 11:20
Sondaj Avangarde: PSD 35%, PNL 21%.  AUR a depăşit cu un procent USR-PLUS

Sondaj Avangarde:

PSD e cotat la 35%, în timp ce PNL, principalul partid de guvernare, a coborât la 21% în intenţie de vot, arată un sondaj Avangarde pe luna august prezentat de Marcel Ciolacu în şedinţa conducerii PSD organizată luni la Neptun şi obţinut de News.ro.

Sondaj Politico: Ce variante de guvernare ar exista dacă ar fi din nou alegeri

Comform cercetării, AUR a ajuns la 15%, devansând cu un procent USR PLUS. UDMR e cotat la 5%. Singurul partid care ar mai trece pragul electoral ar fi PMP, formaţiune care a ratat la limită intrarea în Parlament la alegerile din decembrie.

Sondaj Avangarde:

Sondaj Avangarde

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 24 august, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (interviuri telefonice), având o marjă de eroare de 3,2%.

Sondaj Avangarde: 62% dintre români cred că situaţia ţării se îndreaptă într-o direcţie greşită

Sondaj Avangarde. 32% dintre respondenți consideră că România nu se va confrunta cu un al patrulea val de coronavirus, în timp ce 28% dintre aceștia cred că da.

Un studiu Avangarde, derulat în perioada 9 iulie – 19 iulie 2021, pe un eșantion de 903 persoane din România (populație adultă neinstituționalizată) arată că 62% dintre respondenți cred că lucrurile din România se îndreaptă într-o direcție greșită.Doar 22% dintre respondenți consideră că situația țării noastre se îndreaptă într-o direcție bună.

Conform studiului Avangarde, 46% dintre românii respondenți consideră că vaccinarea anti-COVID este necesară pentru toată lumea.

36% dintre respondenți cred că vaccinarea nu este necesară, în timp ce doar 4% au spus că vaccinarea anti-COVID ar fi necesară doar pentru persoanele de peste 55 de ani.

Studiul Avangarde mai arată că 28% dintre români consideră președintele României și Primul Ministru nu au reușit să stopeze pandemia.
27% cred în afirmațiile oficialilor atunci când spun că au pus punct pandemiei,