Sondaj Avangarde: PSD îşi menţine alegătorii în cazul alegerilor anticipate, PNL creşte semnficiativ

PSD ar obţine acelaşi număr de mandate în Parlament dacă duminică ar fi alegeri, potrivit unui sondaj Avangarde, publicat de DCNews.ro. În schimb, PNL şi-ar majora semnificativ scorul electoral.

24 iun. 2017, 12:43
Sondaj Avangarde: PSD îşi menţine alegătorii în cazul alegerilor anticipate, PNL creşte semnficiativ

PSD ar obține același număr de mandate, potrivit sondajului Avangarde. La alegerile parlamentare din 2016, PSD a obținut 45,5% din voturi şi şi-ar menţine scorul, dacă ar avea loc alegeri parlamentare anticipate.

PNL ar câștiga în schimb cu 10% mai multe voturi și implicit mandate. Cu 20% la alegerile parlamentare din 2016, acum ar obține 30%. USR şi ALDE ar rămâne la acelaşi scor din 2016, respectiv 9% şi 6%. 

PMP ar fi la limită, cu 5%, iar UDMR ar rata Parlamentul, cu 3%. 

Prin urmare, dacă ar avea loc alegeri parlamentare, majoritatea nu ar fi modificată decisiv față configuraţia actuală a Parlamentului.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 52% consideră că programul de guvernare ar trebui implementat mai rapid. 23% sunt de părere că nu ar trebui implementat mai rapid, iar 22% nu pot aprecia. 

Avangarde a realizat un sondaj prin telefon în perioada 15-22 iunie. Au răspuns 781 de persoane, iar eroarea maximă este de ±3.51%.