SONDAJ CURS – AVANGARDE: Victor Ponta – 54%, Klaus Iohannis – 46%

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta l-ar învinge categoric pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit ultimului sondaj CURS - Avangard, care confirmă cifrele deja furnizate public de CSCI si Sociopol.

11 nov. 2014, 07:28
SONDAJ CURS – AVANGARDE: Victor Ponta – 54%, Klaus Iohannis – 46%

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – TURUL II. Potrivit ultimului sondaj CURS – Avangarde, Victor Ponta, candidatul susţinut de PSD – UNPR -PC, ar obţine 54% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis, candidatul ACL, ar obţine 46%. 

Potrivit cercetării sociologice, peste 46% dintre cei intervievaţi se declară foarte interesaţi de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 37% sunt interesaţi, 11% puţin interesaţi iar 6% susţin că nu sunt deloc interesaţi de scrutinul de duminică.

De asemenea, 57% dintre cei chestionaţi susţin că sigur vor vota pe 16 noiembrie, 20% declară că probabil vor vota, 16% nu s-au hotărât dacă votează sau nu, 3% spun că cel mai probabil nu îşi vor exercita dreptul la vot, în vreme ce 4% afirmă că nu vor vota cu siguranţă.

Sondajul CURS – Avangarde a fost realizat la comanda TVR  în intervalul 7-9 noiembrie, pe un eşantion de 2.000 de respondenţi cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de plus, minus 2,2 %.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL II. Sondaj CSCI: Victor Ponta – 55%, Klaus Iohannis – 45%

Reamintim că si CSCI si Sociopol au dat cifre similare zilele trecute, pe masuratori privind turul al doilea. În prezent, victoria lui Victor Ponta de duminica pare tot mai certa, distanta fata de locul doi fiind mult prea mare pentru a mai putea fi recuperată.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, sondaj SOCIOPOL: Ponta – 55%, Iohannis – 45%, în turul al doilea