Sondaj: Antonescu pierde teren în favoarea lui Ponta, în perspectiva prezidenţialelor

Anul viitor vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al României, iar cei doi lideri ai coaliţiei USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, întrunesc împreună 50 la sută din opţiunile electoratului. Potrivit unui sondaj Avangarde, liderul liberal, susţinut de USL, a început să piardă însă teren în faţa actualului premier, care s-a apropiat la doar două procente de Antonescu.

17 sept. 2013, 14:40

Teatrul politic este dominat de liderii coaliţiei USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor. După cum relevă un sondaj Avangard, realizat în a doua săptămână a lunii septembrie, liderul PSD, s-a apropiat la doar două procente de omologul său din fruntea liberalilor, deşi Ponta nu şi-a anunţat candidatura la funcţia supremă în stat.

Potrivit sondajului, Crin Antonescu mai întruneşte doar 26% din opţiunile electoratului, în timp ce Victor Ponta a urcat la 24%. Podiumul este completat de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care ar obţine un scor de 11%, în timp ce restul candidaţilor ar fi votaţi de mai puţin de 10% din populaţie. Între aceştia se remarcă opţiuni pentru Traian Băsescu (7%), Dan Diaconescu (4%), Sorin Oprescu (4%) sau Klaus Johannis (3%).

Citeşte şi Antonescu: Ponta şi PSD să se hotărască. Dacă se rupe USL, premierul să-şi dea DEMISIA

La sondaj au răspuns 1.500 de persoane adulte şi este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,53%, pentru un interval de încredere de 95%.

Citeşte şi Victor Ponta: USL nu se rupe. În 24 de ore nu am apucat să discut cu Antonescu