Sondaj de opinie în Polonia: Conservatorii din Partidul Lege şi Justiţie conduc detaşat în sondajele de opinie

Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, este susținut de 45% din electoratul polonez, relevă un nou sondaj de opinie, realizat de institutul CBOS și dat publicității marți de site-ul thenews.pl.

14 nov. 2017, 10:37
Sondaj de opinie în Polonia: Conservatorii din Partidul Lege şi Justiţie conduc detaşat în sondajele de opinie

Sprijinul popular pentru PiS, care a preluat puterea executivă după victoria în alegerile de la finalul lui 2015 din Polonia, a scăzut totuși cu două puncte procentuale față de luna octombrie.

Partidul de opoziție Platforma Civică (PO, liberal) deține 17% în preferințele electoratului polonez, în creștere cu un punct procentual față de octombrie. Pe poziția a treia în sondajul CBOS se află formațiunea de extremă dreapta Kukiz’15, cu 8% din preferințele alegătorilor, aceasta fiind urmată de partidul Nowoczesna (Modern), cu 5% din preferințele electoratului polonez, potrivit Agerpres.

Sondajul mai arată că niciun alt partid polonez nu ar trece pragul de 5% din voturi necesar pentru a accede în parlament.

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 2-12 noiembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.016 alegători polonezi, care au fost întrebați ce formațiune ar susține dacă ar avea loc alegeri parlamentare în prima jumătate a acestei luni.