Sondaj Avangarde: PSD ar câştiga cu un scor zdrobitor alegerile europarlamentare

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Europeanm coaliţia PSD - UNPR ar fi prima opţiune a românilor cu drept de vot. Potrivit unui sondaj Avangarde, mai mult de o treime dintre cetăţenii cu drept de vot, 37,5%, ar pune ştampila pe candidaţii social-democraţi.

17 sept. 2013, 14:12

Cu opt luni înainte de desfăşurarea alegerilor europarlamentare, Partidul Social Democrat conduce detaşat în opţiunile electoratului, având peste 15 procente în faţa formaţiunii politice clasate pe locul doi, Partidul Naţional Liberal.

Conform unui sondaj Avangarde, realizat în perioada 8-15 septembrie, coaliţia PSD-UNPR întruneşte 37,5% din opţiunile electoratului, în timp ce în favoarea PNL ar vota un procent de 22,4%.

Potrivit acestui sondaj, şi-ar mai trimite reprezentanţi în Parlamentul European Partidul Democrat-Liberal (15,7%), PP-DD (6,9%) şi UDMR (5,1%), în timp ce Mişcarea Populară se află la limita pragului electoral, întrunind 4,9% din voturi.

La sondaj au răspuns 1.500 de persoane adulte şi este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,53%, pentru un interval de încredere de 95%.

Citeşte şi Ponta: PSD are ca obiectiv obţinerea a 35% din voturi la europarlamentare