SONDAJ GSS: Tăriceanu şi Udrea, mai de încredere decât actualii preşedinţi ai PNL şi PDL

Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea îi devansează pe actualii preşedinţi ai PNL şi PDL la capitolul încredere, arată un sondaj de opinie făcut de GSS 2000, citat de România TV. Chiar dacă politicienii nu recunosc veridicitate datelor, sociologii confirmă totuşi tendinţa reala a acestora.

20 feb. 2013, 21:30
SONDAJ GSS: Tăriceanu şi Udrea, mai de încredere decât actualii preşedinţi ai PNL şi PDL

Cel mai recent sondaj, făcut de GSS 2000 arată că în PNL situatia nu îi este favorabilă lui Crin Antonescu. Liberalul Călin Popescu Tăriceanu se bucură de mai multa încredere din partea românilor, decât preşedintele partidului.

Călin Popescu Tăriceanu 41,9% opinie favorabilă
Crin Antonescu 36,5% opinie favorabilă

Situaţie similară şi în PDL. Elena Udrea este şi ea mai bine poziţionată decât Vasile Blaga. Îl întrece pe acesta cu aproape un procent în ceea ce priveşte opinia favorabilă a respondenţilor.

Elena Udrea 18,6% opinie favorabilă
Vasile Blaga 17,7% opinie favorabilă

Aceeaşi poveste şi la PSD, Victor Ponta este întrecut în acest sondaj de un fost membru al partidului, Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu 53,8% opinie favorabilă
Victor Ponta 50,2 % opinie favorabilă

„Sondajul a fost făcut în luna februarie şi a fost dat publicităţii în urmă cu o săptămână. A fost făcut la comanda fundaţiei pe care o conduc… Fundaţia face în fiecare an sondaje de opinie şi mai ales în perioadă electorală. Sodajele se referă la capital de încredere.  Actorii politici sunt deja pe piaţă. În mintea electoratului există perspectiva unei campanii pentru prezidenţiale în 2014 şi interesul oamenilor pentru o serie de personalităţi pe care le-am şi evidenţiat în sondaj. S-a folosit celebra listă de personalităţi, în mod aleator, de obicei se pune în ordinea alfabetică, urmând ca al doilea respondent să aibă o altă ordine”, a declarat sociologul Ana Bulai, într-o intervenţie telefonică la România TV.

De altfel, România TV a prezentat o serie de sondaje obţinute în exclusivitate, ale căror rezultate au fost confirmate ulterior şi de alte companii de sondare a opiniei publice.

Chiar daca unii oameni politici nu sunt multumiti de cifre, sociologii confirmă tendinţa adevărată a acestor sondaje.