Sondaj IMAS. Klaus Iohannis, peste 40% intenţie de vot. Cine intră în turul doi cu actualul preşedinte

Klaus Iohannis conduce detaşat în topul intenţiei de vot la alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM. Pe locul 2 se află Călin Popescu Tăriceanu, urmat de Victor Ponta. Dan Barna şi Dacian Cioloş au fost măsuraţi separat, deşi Alianţa USR-PLUS a decis că va merge cu Dan Barna candidat unic la Preşedinţie.

06 aug. 2019, 10:57

Dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale, 41,7 % dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne ar vota pentru Klaus Iohannis.

Al doilea clasat este Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cu 13,8% intenţie de vot.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%.

Pe locul 4, Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot.

Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%.

Urmează pe locul 6 Viorica Dăncilă, cu 7,5%.

Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Alegeri parlamentare

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, un sfert dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar vota cu PNL, arată Barometru Europa FM, realizat de IMAS în luna iulie.

Liberalii adună 25,5% din intențiile de vot. Pentru prima dată, USR urcă pe locul 2 în opțiuni, 21,4%, iar PSD cade pe 3 – ar fi votat azi de 19.4% dintre cei siguri ca ar vota.

Pentru acest studiu, realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1.010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare – plus minus 3,1%.

Precizăm că Alianţa USR-PLUS a anunţat pe 19 iulie decizia de a merge cu Dan Barna candidat unic din partea Alianţei pentru fotoliul de la Cotroceni.