SONDAJ INEDIT. Facebook decide cum se va numi partidul lui Sebastian Ghiţă

De câteva zile, pe Facebook circulă o întrebare referitoare la înfiinţarea unui partid al tinerilor din România. Cei care au lansat iniţiativa nu se hotărăsc asupra denumirii partidului, motiv pentru care au venit cu trei propuneri: Progres România, Forţa România sau Hai, România! Denumirea care ca primi cele mai multe voturi va fi atribuită partidului tinerilor din România. 

15 ian. 2015, 11:18
SONDAJ INEDIT. Facebook decide cum se va numi partidul lui Sebastian Ghiţă

Cei care pregătesc lansarea viitorului partid anunţat de Sebastian Ghiță au efectuat un sondaj pe Facebook, întrebând: „Care crezi că este cel mai potrivit nume pentru un partid al tinerilor?”.

În sondaj se oferă doar trei variante: „Progres România”, „Forţa România” şi „Hai, România”. Potrivit datelor din sondaj, 40% din cei chestionaţi sunt pentru denumirea „Progres România”, tot atât de mulţi pentru „Forţa România” şi doar 20% pentru „Hai, România”.

Sebastian Ghiţă: Din ianuarie începem strângerea de semnături pentru un nou partid politic

Datele publice de pe site-ul care face acest sondaj Facebook nu arată și câte persoane au votat.

„Nu sunt naiv și arogant să doresc să fac partidul lui Ghiță. O să fac ca această construcție să nu se poziționeze astfel”, a declarat Ghiță, în decembrie 2014.

Întrebat despre numele noului partid, Ghiță a spus: „Suntem profi. Se fac focus grupuri, sondaje. Facem un partid cum vor oamenii”.

„Nu voi conduce acest partid. După ce-l constituim, identificăm și personalități pe care să le atragem. Nu cred că un partid nou poate câștiga alegerile dintr-o data”, a mai spus acesta.

Reacţia lui Victor Ponta la anunţul lui Sebastian Ghiţă privind înfiinţarea unui nou partid