Sondaj INSCOP: Românii cred că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP, 63% dintre români cred că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani.

15 sept. 2021, 09:55
Sondaj INSCOP: Românii cred că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani
Sondaj INSCOP: Românii cred că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani

Sondaj INSCOP. Potrivit rezultatelor făcute publice de directorul Remus Stefureac, aproape două treimi dintre români susţin că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani.

Sondaj INSCOP: 63% dintre români cred că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani

Conform datelor sondajului, 63% dintre români cred că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, 23,4% consideră că este mai bună, 9,3% – la fel, iar 4,3% – nu ştiu sau nu au răspuns.

Citeşte şi Factură de aproape 6.000 de lei primită de un bucureştean la energia electrică: „Nu locuieşte nimeni aici, apartamentul a fost gol din martie”

Întrebaţi cum cred că va fi situaţia generală peste 30 de ani, în 2050, 44,6% dintre români au răspuns că va fi mai rea, 30,9% – mai bună, 11,6% – la fel ca până acum şi 12,9% – nu ştiu sau nu au răspuns.

„Datele sociologice surprind un pesimism cronic teribil al populaţiei României în care prezentul este perceput ca fiind mult mai rău decât trecutul din urmă cu 30 de ani, iar viitorul de peste 30 de ani este perceput drept mai rău decât prezentul”, a scris directorul INSCOP, Remus Ştefureac, pe Facebook.

Ştefureac a precizat că datele sociologice pe care le-a prezentat fac parte dintr-un sondaj INSCOP Research sprijinit de STRATEGIC Thinking Group şi au fost culese telefonic, între 2 şi 5 septembrie, pe un eşantion de 854 respondenţi.

El a amintit că, în 2014, în Barometrul INSCOP „Adevărul despre România”, 12% dintre români spuneau că viaţa va fi mai rea peste 25 de ani şi 40% că viaţa atunci era mai rea decât înainte de 1989.

Citeşte şi Toți românii trebuie să știe asta. Iată cum poți primi tichetele de masă dacă te-ai vaccinat antiCOVID. Regulile pe care trebuie să le îndeplinești!