Sondaj intern al PNL: PSD scade sub 30%, iar AUR și USR au câștigat procente. Ce scor au reușit liberalii

Liberalii rămân la 21%, iar PSD scade sub 30%, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL, prezentat de Dan Motreanu, primvicepreședintele PNL, Dan Motreanu, în ședința BPN.

06 apr. 2023, 12:58
Sondaj intern al PNL: PSD scade sub 30%, iar AUR și USR au câștigat procente. Ce scor au reușit liberalii

Sondaj intern al PNL. Așadar, conform sondajului, liberalii au 21%, în timp ce PSD a ajuns la sub 30%. AUR și USR au reușit să mai crească.

  • PSD – 29%
  • PNL – 21%
  • AUR – 17%
  • USR – 12%.

Sondaj intern al PNL. Liberalii s-au reunit, joi, în ședința BPN, ca să poarte discuții cu privire la rotativa guvernamentală și negocierile cu social-democrații, dar și despre probleme interne.

Citește și Sondaj INSCOP: PSD domină intenţia de vot, PNL şi AUR merg la fotografie. „Voturile din frustrare” se pot îndrepta către George Simion

Nicolae Ciucă și conducerea partidului au avut, miercuri, o întâlnire informală cu liderii din teritoriu. Potrivit unor surse care au participat la discuții, mai mulți lideri de partid, printre care se numără Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Emil Boc, și-au exprimat nemulțumirea legată de situația din partid. „Am ajuns ospătarii PSD”, le-ar fi spus Blaga colegilor, în ședința de la Vila Lac.

Sondaj intern al PNL. Ce arăta sondajul intern al liberalilor în luna martie

Un sondaj de uz intern al liberalilor arăta, în luna martie că 29% dintre alegători vor vota cu PSD, 21% cu AUR și 20% cu PNL.

Sondajul a fost efectuat la comanda PNL și a intrat în posesia Newsweek. Cea mai importantă concluzie a sondajului este faptul că AUR a devenit al doilea partid, reușind să-i întreacă pe liberali.

Citește și Sondaj intern al PNL: PSD este primul partid în intenţia de vot, liberalii sunt cot la cot cu AUR. Ce spune Nicolae Ciucă de o alianţă cu PSD după alegeri

Ierarhia partidelor este completată de USR- 12%, UDMR- 4%, PMP- 3%, Pro România- 3%, REPER- 2%, SOS (Șoșoacă)- 2%, Forța Dreptei- 1%, APP- 1%, Altul – 3%.

În ceea ce privește încrederea în partide, PSD este pe primul loc, cu 31%, AUR- 25%, PNL- 22%, USR- 14%, REPER- 11%.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19 februarie – 3 martie 2023, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer), pe ub eșantion de 1.100 de persoane și o marjă de eroare de +/- 3%.