Sondaj: PSD-28%, PNL, la 4 procente în spatele AUR, care are 22 %. USR are 13% în sondajul comandat de ei

Un alt sondaj de opinie confirmă că PNL a fost depăşit de AUR în intenţiile de vot. La capitolul personalităţi, lupta la vârf este strânsă între Emil Boc, Marcel Ciolacu, Mircea Geoană şi Gabriela Firea.

16 iun. 2023, 19:50
Sondaj: PSD-28%, PNL, la 4 procente în spatele AUR, care are 22 %. USR are 13% în sondajul comandat de ei

Potrivit unui sondaj intern realizat la comanda USR, intrat în posesia Digi24, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Partidul Național Liberal ar fi depășit de partidul AUR, în timp ce PSD scade sub 30%. PMP, partidul lui Ludovic Orban și Pro România nu ar trece pragul electoral.

Marcel Ciolacu, după prima şedinţă de Guvern, cere preţuri scăzute la alimentele de bază şi dă un avertisment dur bugetarilor: „Statul nu mai poate plăti doar pentru ca ei să vină la birou”. Prima vizită externă va fi în Germania
Cum ar vota românii, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare:

PSD- 28%
AUR 22%
PNL 18%
USR 13%
UDMR 6%
PMP 3%
Forța Dreptei 2%
Pro România 2%

La capitolul încredere în personalități, cel mai bine clasat este în continuare primarul Clujului, Emil Boc, despre care 12% spun că au o opinie favorabilă, Mircea Geoană cu 11%, Marcel Ciolacu 11%, Gabriela Firea 10%, Cătălin Drulă 10%, Klaus Iohannis 8% și Alexandru Rafila cu 8%.

Sondajul a fost realizat de The Center, la comanda USR, în perioada 27 mai – 11 iunie, prin metoda interviului telefonic, pe un eșantion de 916 subiecți, cu o marjă de eroare de 3,4%.

Şi Mirel Palada a prezentat pe Facebook un sondaj de opinie chiar în ziua schimbării frîielor puterii între PSD şi PNL.
Primul sondaj politic după rocada Ciolacu-Ciucă: PSD domină cu 30%, PNL, cu 15%, s-ar afla în spatele AUR, cotat cu 22%. USR se dă cu trotineta la 14%