SONDAJ RTV.NET: Boagiu, cel mai remaniabil ministru

Sondajul iniţiat de RTV.NET privind topul remaniabililor a ajuns la final. Niciun ministru nu a reuşit contraperformanţa de a obţine mai mult de 20% din opţiuni, ţinând cont că votul multiplu nu a fost permis, însă două doamne ale cabinetului Boc s-au apropiat de acest prag. Astfel, pe primul loc s-a clasat ministrul Transporturilor Anca Boagiu, cu 18% din opţiuni.

01 feb. 2012, 09:54
SONDAJ RTV.NET: Boagiu, cel mai remaniabil ministru

Poziţionarea lui Boagiu este oarecum surprinzătoare în condiţiile în care portofoliul său nu a fost implicat în adoptarea de măsuri nepopulare cu impact direct asupra nivelului de trai al populaţiei. În schimb, nemulţumirea poate fi generată fie de ritmul lent de construire a autostrăzilor sau poate avea o explicaţie conjuncturală, legată de problemele de circulaţie generate de viscolul recent.

Poziţia a doua este deţinută de către Sulfina Barbu, cu 17% din opţiuni, cumva explicabil din cauza faptului că deţine un portofoliu foarte delicat din punct de vedere al imaginii şi popularităţii, cel al Muncii.

Tot într-o conjunctură nefavorabilă se află şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu 9%, din cauza disputelor publice generate de reforma sistemului sanitar.

Premierul Boc „ratează” podiumul la limită, deţinând locul 4 ex aequo cu vicepremierul Marko Bela şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, toţi creditaţi cu câte 8% din aversiunile vizitatorilor site-ului RTV.NET.

În ceafă le suflă, cu câte 7%, miniştrii Daniel Funeriu, Kelemen Hunor şi Borbely Laszlo.

Titularul de la Intern, Traian Igaş, este preferatul la remaniere de către 4% dintre respondenţi, urmat de Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu 3%.

Relativ ieftin au scăpat Ion Ariton, ministrul Economiei, Valerian Vreme, ministrul Telecomunicaţiilor şi Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, cu doar un procent fiecare dintre opţiuni. Probabil primii doi au avut şi şansa unei expuneri mediatice reduse, insuficiente pentru a crea nervozitate printre români.

De cea mai bună imagine beneficiază miniştrii Cristian Diaconescu, Leonard Orban, Gabriel Oprea şi Cătălin Predoiu. Niciunul dintre ei nu a adunat suficiente voturi proremaniere care să reprezinte măcar 1% din voturile exprimate.