ALEGERI PREZIDENŢIALE. Udrea sau Tăriceanu, în turul doi al alegerilor în locul lui Iohannis – SONDAJ

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un sondaj secret al PSD ne arata cine intră în turul întâi și cum se împart voturile dacă Iohannis este declarat incompatibil.

24 oct. 2014, 17:51
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Udrea sau Tăriceanu, în turul doi al alegerilor în locul lui Iohannis – SONDAJ

Potrivit unui sondaj realizat la comanda PSD la începutul acestei săptămâni, ale cărui date au intrat, parțial, în posesia EvZ, ierarhia turului întâi este neschimbată, cu Victor Ponta și Klaus Iohannis conducând la distanță. Liderul PSD este cotat cu 41 la sută din intențiile de vot, iar liberalul Iohannis ar obține 28 la sută din voturi.

După aceştia, vin în ordine: Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu – cu aproximativ 8 la sută, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Monica Macovei – 4 la sută din voturi, Teodor Meleșcanu și Corneliu Vadim Tudor – 3 la sută din voturi. Rezultatele pentru turul întâi au fost calculate pentru o prezență la vot de 55 la sută.

De asemenea, în ipoteza declarării lui Klaus Iohannis incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție, ierarhia se schimbă în mod spectaculos.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În această situaţie, Victor Ponta crește cu 2 procente până la 43 la sută, Elena Udrea ajunge pe locul doi cu 13 la sută, Călin Popescu-Tăriceanu are o intenție de vot de 10 la sută, Monica Macovei sare la 8 la sută, Teodor Meleșcanu este cotat cu 7 la sută, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Corneliu Vadim Tudor în jur de 6 la sută. Doar 2 la sută dintre cei care și-au declarat intenția de a se prezenta la vot s-ar îndrepta către altcineva.