SONDAJ Socio Data. Iohannis, pe primul loc în preferinţele electoratului în turul I. Bătălie mare pentru locul II

Preşedintele Klaus Iohannis se află în continuare pe primul loc în preferinţele electoratului în primul tur al alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2019. Şeful statului are însă o uşoară scădere în sondaje, în timp ce premierul Viorica Dăncilă a crescut câteva procente. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Partidul Naţional Liberal ocupă primul loc în sondaje.

27 sept. 2019, 11:56
SONDAJ Socio Data. Iohannis, pe primul loc în preferinţele electoratului în turul I. Bătălie mare pentru locul II

Conform unui sondaj Socio Data, Klaus Iohannis ar obține 40% din voturi în primul tur. Bătaie mare este pentru locul al doilea, al cărui ocupant ar ajunge alături de candidatul PNL în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Viorica Dăncilă, prezidenţiabilului PSD, este într-o ușoară creștere și ar ajunge la un scor de 19%. La mică distanţă de Dăncilă îl găsim pe Mircea Diaconu, candidat susţinut de ALDE şi Pro România, cu 16%. 

Dan Barna, prezidenţiabilul USR-PLUS, se află pe locul 4 în preferinţele românilor cu 15%, conform Socio Data, fiind urmat de Theodor Paleologu, candidatul PMP, cu 5%. Pe locul 6 se află Kelemen Hunor cu 3%. 

Sondajul Socio data a fost realizat în perioada 16-20 septembrie 2019, prin interviuri telefonice, pe 1070 de subiecți, cu o eroare tolerată de +/- 3%.