Sondaj Sociopol: BNR rămâne între SRI şi SIE în ceea ce priveşte încrederea românilor

BNR era una dintre instituţiile de forţă pentru încrederea românilor, dar fluctuaţiile financiare din bugetul fiecăruia a mai ştirbit din puterea cu care era învestit Mugur Isărescu.

21 feb. 2024, 07:13
Sondaj Sociopol: BNR rămâne între SRI şi SIE în ceea ce priveşte încrederea românilor

Între BNR şi Biserică, românii aleg a doua opţiune, deşi se închină şi la zeul banului în fiecare zi, conform ultimului sondaj Sociopol. La egalitate cu SRI, instituţia condusă de Mugur Isărescu a scăzut în ceea ce priveşte încrederea românilor, dar se menţine la un nivel ridicat, pestePreşedinţie, DNA, ONG-uri, Curtea Constituţională, Parlament sau partide politice.

Biserica rămâne în continuare una dintre instituțiile în care românii au mare încredere. Sondajul SOCIOPOL, dat publicității în ianuarie 2024, arată că odată cu venirea noului an încrederea românilor în biserică a suferit o ușoară scădere, față de anul precedent. Dacă la jumătatea anului 2023, încrederea românilor în Biserică era undeva la 70%, în 2024, aceasta a scăzut la 67%.

Sociopol - 2024 01 - Încrederea în țări și instituții internaționale (2)

Sondaj Sociopol: Românii au încredere mare în Pompieri, Armată şi Biserică şi mai puţin în politicieni
Pentru comparaţie, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, îi depăşea la capitolul încredere pe cei mai importanți lideri politici; președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, conform unui sondaj, citat de Agerpres. Confrom acelui studiu, 34% dintre români au multă şi foarte multă încredere în guvernatorul Mugur Isărescu, situaat însă sun cele 44 de procente ale instituţiei pe care o conduce, BNR.

Sondaj SOCIOPOL, ianuarie 2024: Biserica rămâne în continuare una dintre instituțiile în care românii au mare încredere