Sondaj SOCIOPOL, exclusiv România TV: Nicuşor Dan 37%, Gabriela Firea 22%, Piedone 22%, Mihai Enache 7%

Un sondaj comandat de RomaniaTV si realizat de Sociopol institut patronat de reputatul sociolog Mirel Palada arată fotografia momentului în ceea ce priveşte şansele candidaţilor, după retragerea doctorului Cîrstoiu.

28 apr. 2024, 21:06
Sondaj SOCIOPOL, exclusiv România TV: Nicuşor Dan 37%, Gabriela Firea 22%, Piedone 22%, Mihai Enache 7%

Sondaj SOCIOPOL. Când doi se bat, al treilea câştigă, arată datele cercetării sociologice realizate de Mirel Palada. Sondajul realizat de Sociopol la comanda România TV arată că Nicușor Dan are un avans de 15% față de Piedone și Firea. „Da, se confirma. Exact cum banuiam, chiar si fara sa masor. Ipoteza s-a validat. In bazinul pro-PSD, Doamna si cu Domnu isi impart voturile fics pe jumatate, ca la divort, cind se imparte mobila cu fierastraul. Atita s-a putut. Nicusor inca patru ani. Slava. Ghinion”, a scris Mirel Palada pe Facebook.

În direct la România TV, reputatul sociolog a confirmat scindarea electoratului de stânga în două în acest moment, eventualele schimbări fiind mai degrabă în favoarea lui Piedone, care are o campanie electorală mai aplicată, deşi disciplina Gabrielei Firea ar putea mobiliza votanţii de partid într-o măsură mai mare.

„În momentul de faţă, interesul pentru alegerile din Bucureşti este mai ridicat ca înainte, posibil să avem participare mai ridicată ca în 2000, e posibil ca acum să fie peste 40%. „‘Sunt mai multi candidaţi gustoşi, care, fiecare, atrage electorat care era reticent până acum să participe la vot. Din punct de vedere comportamental, avem două tabere egale, pro-PSD şi anti PSD. Avem doi reprezentanţi globalişti, Nicuşor damn şi Sebastian Burduja. Primul este peste USR, al doilea este sub partid, procentual vorbind. Cealaltă tabără este împărţită între Firea PSD şi Piedone. Nu ştim dacă va prevala entuziasmul lui Piedone, sau disciplina Gabrielei Firea. Adunaţi, cei doi au peste Nicuşor Dan, dar separat niciunul nu va ajunge la mult peste 30%, iar Nicuşor Dan va câştiga, chiar dacă scade sub 40%„, a comentat Mirel Palada sondajul Sociopol, în direct la România TV.

Sondaj SOCIOPOL, exclusiv România TV:

„În București există trei bazine electorale relativ bine definite. Cam 45% pro-PSD. În oglindă, cam 45% anti-PSD. Restul de 10% alții diverși.
Retragerea lui Cîrstoiu din cursă și introducerea lui Firea și lui Burduja nu schimbă fundamental lucrurile din punctul de vedere al Alianței PSD PNL, cea care a generat mișcarea, sperînd la maximizarea șanselor și la alungarea lui Nicușor Dan din Primăria București.
În actuala configurație, Nicușor Dan rămîne în continuare învingător.

Sondaj SOCIOPOL, exclusiv România TV:


Bazinul pro-PSD este împărțit aproximativ în mod egal de către Firea și Piedone. În bazinul anti-PSD, Burduja smulge maxim un sfert din voturile lui Nicușor Dan. Deci Nicușor Dan învingător. Aritmetică simplă, necruțătoare. Elementary, my dear Watson.
În consecință, cît timp în bazinul pro-PSD există doi candidați de aproximativ egală pricepere electorală, candidatul PSD nu va reuși să adune toate voturile din acest bazin, indiferent de priceperea sa sau de eforturile organizațiilor locale de fidelizare a pesediștilor.
Cît timp Piedone nu se retrage din cursă, Firea va pierde în fața lui Nicușor Dan. Iar sacrificiul lui Burduja va fi unul inutil.
Asta e. Realitatea nu ține cont de dorințele celor puternici, de fantasmele celor pătimași sau de rugăciunile celor credincioși. Realitatea e rea, rece, cinică și necruțătoare. Și funcționează după principiile sale autonome, nu după poftele psihanalizabile ale celor care cred că stăpînesc realitatea. Atîta s-a putut. Ghinion”, a explicat Mirel Palada pe reţeaua de socializare.

Sondaj SOCIOPOL, exclusiv România TV:

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din cursă, că fiecare persoană îşi ia propriile decizii, menţionând că are telefonul deschis, dar ea se ocupă de campanie.

„Sincer, fiecare persoană îşi ia propriile decizii. Dacă mai este loc, da, am telefonul deschis, vorba domnului Mihai Tudose, dacă mai este cale, doar domnia sa poate să spună, să declare. Eu mă ocup de campanie, de întâlnirile cu cetăţenii, cu asociaţiile de locatari, cu mediul de afaceri, cu părinţii care sunt nemulţumiţi că încă în Bucureşti se învaţă în trei schimburi şi copiii sunt foarte chinuiţi, de părinţii copiilor care au avut mari, mari întârzieri la acordarea stimulentelor care au fost propuse şi votate pe timpul meu. Mă gândesc de asemenea la adulţii cu dizabilităţi, cărora li s-a tăiat suplimentul şi acum în chip, aş putea să spun, ipocrit şi de campanie, domnul primar promite că va plăti acele datorii. (…) Nu este normal să-i văduveşti aproape patru ani pe aceşti oameni de ceea ce li se cuvenea şi acum în campanie, ca să nu pierzi voturi, le promiţi marea cu sarea”, a afirmat Firea, cu ocazia depunerii candidaturii.

EXCLUSIV – Piedone, mesaj tranșant pentru Ciolacu: Nu mă retrag. Nu am nimic de pierdut, ori la bal, ori la spital. Ce spune despre Gabriela Firea, candidatul ”aruncat la gunoi, apoi reșapat”
Despre ultimul sondaj făcut public, Gabriela Firea a spus că se bazează pe votul bucureştenilor.

„Am intrat de curând în această cursă. Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar, pe cei care m-au votat şi au fost dezamăgiţi acum trei ani şi jumătate că nu am continuat proiectele la Primăria Capitalei, pe colegii mei, primarii de sectoare, pe colegii mei social-democraţi. Şi cred că prin acest lucru am spus totul. Sunt încrezătoare, sunt optimistă şi sunt convinsă că bucureştenii îşi doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul şantierelor, care să respecte legea şi regulile şi atunci când se întâmplă o problemă, să nu se ascundă în birou, cum s-a întâmplat în această perioadă, ci să înfrunte problema şi, împreună cu cei mai buni specialişti, să găsească şi soluţiile”, a spus Firea.


Sebastian Burduja: S-a pus problema susţinerii unui candidat comun. Eu nu m-am identificat şi nu mă refer la domnul Cîrstoiu, pe care îl respect. Nu am putut fi de acord

Candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a afirmat, sâmbătă, cu prilejul depunerii candidaturii, că atunci când s-a propus susţinerea unui candidat comun al coaliţiei de guvernare la Primăria Bucureşti, el nu s-a identificat şi a precizat că nu se referă la Cătălin Cîrstoiu pe care îl respectă, dar a adăugat că nu a putut fi de acord nici el, nici PNL să susţină unul dintre pretendenţii din această cursă.

Cristian Popescu Piedone, atac dur la adresa lui Nicușor Dan: Leneșule, strigoiule! Pe 9 iunie VENIM PESTE VOI CU USTUROI!

„S-a pus problema susţinerii unui candidat comun. Eu nu m-am identificat şi nu mă refer la domnul Cîrstoiu, pe domnul Cîrstoiu îl respect şi este un om cu care am colaborat foarte bine. Dar în ultima perioadă nu am putut fi de acord şi nici domnul preşedinte nu a fost de acord şi nici Partidul Naţional Liberal nu a fost de acord să susţină unul dintre pretendenţii din această cursă. Şi este normal să fie aşa, pentru că suntem datori să oferim bucureştinilor o opţiune cu adevărat liberală, aşa cum au avut şansa atâtea oraşe, atâtea comune, atâtea mari municipii din România, unde soluţiile liberale au livrat performanţă, au livrat dezvoltare. Românii o duc mai bine. Şi la Oradea, şi la Cluj, şi la Reşiţa, şi la Piatra Neamţ, şi la Suceava, şi în multe alte locuri ale ţării”, a afirmat Sebastian Burduja.

Piedone are un sondaj pe propria pagină de Facebook

Firea, peste Piedone într-un sondaj Avangarde

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi de Cristian Popescu Piedone – 20%, conform unui sondaj Avangarde, care indică şi că 42% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în oraş. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile sunt: PSD – 31%, Alianţa Dreapta Unită – 25%, PNL – 20%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată, la mare distanţă, de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie bună.