SONDAJ SOCIOPOL: PSD, lider. AUR, al doilea partid din România. Cât de mult au scăzut PNL și USR. Cum ar putea arăta Parlamentul, în cazul unor alegeri anticipate | EXCLUSIV

Sociologul Mirel Palada a prezentat miercuri seara, în direct, la România TV, cel mai recent sondaj realizat de SOCIOPOL. Cum ar putea arăta Parlamentul, în cazul unor alegeri anticipate.

14 sept. 2022, 22:57
SONDAJ SOCIOPOL: PSD, lider. AUR, al doilea partid din România. Cât de mult au scăzut PNL și USR. Cum ar putea arăta Parlamentul, în cazul unor alegeri anticipate | EXCLUSIV

Potrivit datelor colectate de SOCIOPOL, contorizate la finalul verii, PNL a scăzut puternic, PSD se menține în vârf, iar AUR a bifat o creștere spectaculoasă.

„Potrivit analizei de la finalul lunii august, e o situație interesantă”, a declarat sociologul Mirel Palada, în emisiunea realizată de către Victor Ciutacu.

„(…) PNL resimte cel mai puternic limitările electorale guvernamentale, este cu două picioare sub 20%, la 15% (…) USR se ține dintr-un nucleu de intenți, fierbinți, un nucleu de mici tineri frumoși și liberi care nu vor să recunoască faptul că au fost păcăliți”, a declarat sociologul, la România TV.

Sondajul realizat de către Mirel Palada arată astfel:

PSD – 32%;

AUR – 25%;

PNL – 15%;

USR – 11%;

UDMR – 6%.

 

Partidul creat de către Liviu Dragnea nu se apropie de pragul electoral

 

Partidul lui Ludovic Orban, partidul lui Codrin Ștefănescu, cel al lui Dacian Cioloș și formațiunea lui Victor Ponta nu ar reuși să intre în Parlament, în cazul unor alegeri anticipate.

„Toate celelalte partide au sub 5%”, a concluzionat sociologul.

„Sper să ajungem la 50% și la 1.000.000  de români din diaspora care să voteze”, a transmis George Simion.

 

Proteste masive în România

 

Liderul AUR organizează un protest cu zeci de mii de oameni în stradă, în data de 2 octombrie.

„Suntem în spatele PSD, a doua forță politică. Dacă românii vor să nu ajungă într-o iarnă în care să aibă prețuri record – cea mai mare hoție care se putea întâmpla, factura la energie va fi de 1.000 – 1.500 de lei”, a mai declarat George Simion, la România TV.