SONDAJ: Sunteţi PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân? Votaţi!

Animalele fără stăpân au ajuns din nou în atenţia publică. Vier Pfoten cere ASPA şi tuturor municipalităţilor din ţară să înceteze uciderea maidanezilor, în caz contrar, persoanele implicate în nerespectarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care omorârea acestora se suspendă răspunzând penal pentru cheltuirea ilegală a banilor publici, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

24 iun. 2014, 14:04
SONDAJ: Sunteţi PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân? Votaţi!

NOU SCANDAL LEGAT de animalele fără stăpână după o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Vier Pfoten a solicitat ASPA şi tuturor municipalităţilor din ţară să înceteze uciderea maidanezilor, în caz contrar persoanele implicate în nerespectarea deciziei CAB prin care omorârea lor se suspendă vor răspunde penal pentru cheltuirea ilegală a banilor publici.

„Vrem să fie foarte clar că ASPA şi toate primăriile trebuie să se supună deciziei Curţii de Apel. În caz contrar acestea comit un abuz, iar persoanele implicate vor răspunde penal pentru nerespectarea unei decizii a Curţii şi pentru cheltuirea ilegală a banilor publici’, a declarat directorul de campanii al Vier Pfoten, Gabriel Păun.

Potrivit Vier Pfoten, hotărârea de suspendare dată de instanţă este executorie de drept, deci cu directă aplicare, uciderea câinilor fiind suspendată începând de vineri, însă ASPA continuă să ucidă câini fără stăpân.

În schimb, reprezentantul ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat luni într-o conferinţă de presă că uciderile vor continua până când Curtea de Apel va trimite o comunicare oficială a deciziei şi că va solicita Guvernului să grăbească atacarea deciziei.

În dispută a intervenit şi primarul Sorin Oprescu. Hotărârea de suspendare a uciderii maidanezilor este aberantă şi determină întoarcerea la lipsa de civilizaţie, a declarat marţi primarul general Sorin Oprescu.

‘După opt luni de intrat într-un echilibru, după reducerea muşcăturilor, după faptul că se vede pe stradă că aproape nu mai sunt câini în centru iar la periferie încă mai avem de strâns, iată că intervine această hotărâre care după părerea mea este aberantă’, a declarat edilul-şef cu prilejul vizitei de lucru efectuată la trei dintre şantierele deschise la monumente istorice.

În opinia sa, decizia instanţei înseamnă ‘întoarcere la lipsa de civilizaţie şi la muşcături’. ‘Aceasta doresc unii să se întâmple, nu este bine nici că îi strângem şi îi îngrijim, îi sterilizăm, nu este bine că aplicăm legea, pentru că unii trăiesc din această stare conflictuală. Pe mine mă interesează siguranţa cetăţeanului şi nu sunt cuvinte sterile. Pe ei îi interesează banii’, a spus Oprescu. Potrivit primarului general, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, a oprit eutanasierea maidanezilor.

Guvernul are opţiunea de a face recurs împotriva deciziei CAB. Acesta poate fi făcut după ce Executivul va primi comunicarea deciziei şi ar urma să ajungă la Curtea Supremă. Până atunci, dezbaterile continuă.

Voi ce părere aveţi, AR TREBUI sau NU AR TREBUI eutanasiate animalele fără stăpân? Votaţi în sonajul alăturat!