SONDAJ. Sunteţi de acord cu taxa Oxigen? Zeci de mii de reacţii la postarea Gabrielei Firea pe Facebook. Votaţi aici!

Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a lansat joi seară, într-o postare pe Facebook, o invitaţie către concitadini pentru a-şi exprima acordul sau dezacordul cu privire la introducerea vignietei Oxigen. RomaniaTV.net vă invită să votaţi şi în sondajul alăturat. 

21 feb. 2020, 07:41
SONDAJ. Sunteţi de acord cu taxa Oxigen? Zeci de mii de reacţii la postarea Gabrielei Firea pe Facebook. Votaţi aici!

TAXA OXIGEN ar putea fi amânată dacă bucureştenii decid asta. Este vorba despre o taxă pe care ar urma s-o plătească proprietarii de maşini non euro, euro 1, euro 2 şi euro 3, iar cei mai mulţi dintre respondenţi nu au fost de acord cu taxa.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis vineri un mesaj video pe Facebook, în care a precizat că va anunţa luni decizia în privinţa taxei Oxigen.
 

„Oxigen pentru Bucureşti este un proiect mai amplu, de aceea el va continua, dar în ceea ce priveşte concret vinieta Oxigen, în urma mesajelor dumneavoastră, decizia o anunţ luni”, a anunţat vineri Gabriela Firea în mesajul video.

Ea a spus că a decis să facă un referendum pe Facebook, având în vedere decizia „foarte sensibilă, foarte delicată” în privinţa vinietei Oxigen.

„Am iniţiat referendumul de pe Facebook în care vă consult în legătură cu vinieta Oxigen, pentru că de la 1 martie ar fi urmat să fie aplicate anumite amenzi pentru cei care intrau în zona din centrul Capitalei şi aveau autoturisme non euro, euro 1 şi euro 2 şi pentru toate acestea şi pentru euro 3 pentru cei care nu-şi procură vinieta Oxigen. (…) Acum, fiind vorba de o decizie foarte sensibilă, foarte delicată, chiar dacă eu am venit anul trecut şi am spus că este necesară această vinieta Oxigen pentru a elimina, pe cât posibil, din trafic acele maşini care poluează intens, aşa cum s-a întâmplat în toate marile capitale europene şi nu numai, şi în oraşele europene, valul de mesaje pe care le-am primit mă îndreptăţeşte să cred că am procedat corect, acum, când vin în faţa cetăţenilor cu întrebarea: Doriţi sau nu să se aplice vinieta Oxigen în Capitală”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a precizat că aşteaptă în continuare în weekend mesajele din partea cetăţenilor, menţionând că luni va anunţa un răspuns concret.

„Un număr record au interacţionat cu mine, peste 600.000 de vizualizări ale mesajului meu de aseară, într-un timp foarte scurt, peste 15.000 de mesaje am primit, dintre care 90 la sută sunt mesaje care îmi solicită să renunţăm la vinieta Oxigen. De asemenea, pe mail-ul [email protected] am primit până în acest moment 944 de email-uri dintre care 700 sunt împotrivă şi 300 sunt pentru. Continuăm să primim mesaje, le centralizăm şi luni voi organiza o conferinţă de presă şi vom anunţa concret ce decizie am luat. Este important pentru mine ce cred oamenii. (…)Voi anunţa concret cum anume se va aplica decizia pe care o vom lua: dacă se renunţă la taxă, cum se va implementa, dacă nu, ceea ce sincer vă spun, fără să anticipez, dar având în vedere mesajele, nu se renunţă, ce se va întâmpla”, a mai spus Firea.

Postarea primarului s-a viralizat, astfel că la această oră are peste 13.000 de comentarii şi mai mult de 2400 de distribuiri. Chiar dacă majoritatea comentariilor au fost în forma simplă „fără taxă”, au fost şi comentatori care au ţinut să-şi argumenteze opţiunile.

„Cert este ,daca va fi aceasta taxa, vom sufoca tribunalele cu procese impotriva primariei si la adresa lui Firea,este discriminatorie si implicit ILEGALA”, a scris unul dintre comentatori.


loading...