Soprana Irina Baianţ dezvăluie controalele amănunţite prin care a trecut înainte de a-l întâlni pe Putin: „Tocurile nu aveau voie să fie mai mari de cinci centimetri”

Irina Baianţ este una dintre cele mai apreciate soprane din România, dar talentul său a propulsat-o şi spre marile scene internaţionale, ajungând în 2015 să fie invitată să cânte pentru preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

22 mai 2022, 12:21

Soprana Irina Baianţ a povestit cum a decurs experienţa inedită trăită acum şapte ani şi a amintit despre controalele riguroase prin care a trebuit să treacă înainte de a ajunge pe scenă, în faţa lui Putin, şi ce recomandări i s-au făcut de către serviciul de pază al liderului de la Kremlin.

Românca a povestit că înainte de a se prezenta în fața liderului rus, aceasta a avut parte de un control riguros, explicând cu lux de amănunte că era important chiar și felul în care își prindea părul. De asemenea, nu a avut voie să aibă părul prins în agrafe sau să aibă fixativ asupra sa, obiecte pe care serviciul de pază al preşedintelui considera că le-ar putea folosi ca arme improvizate.

„Interdicții propriu-zise nu au fost, au fost recomandări pe care să nu le încalci, deci să le iei ca pe un fel de interdicții.

De la felul în care trebuia să îți prinzi părul, să nu ai ace de păr, să nu ai fixativ la tine, să nu ai nimic contondent, inclusiv înainte de intrarea în scenă cei de la pază au trecut cu mâna prin părul meu să vadă că nu am ceva bombe ascunse prin păr.

Tocurile pantofilor nu aveau voie să fie mai mari de cinci centimetri, să fie lat sau subțire, în niciun caz pătrat. Nu aveai voie în pantaloni, era obligatoriu să ai o fustă sau un deux pieces sau o rochie de concert, care să nu aibă crinolină, să nu fie pluri-stratificată”, a povestit Irina Baianț, la podcastul ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Irina Baianț a mai mărturisit că întâlnirea cu Vladimir Putin a fost o experiență puternică, iar la acel moment, soprana nu s-ar fi gândit că președintele Rusiei poate iniția un război în Ucraina.

„Întâlnirea cu Putin fost o experiență puternică. Bineînțeles că nu m-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla, dar istoria se scrie cu fiecare pas.”, a mai spus soprana.

Citeşte şi: Cristina Şişcanu dezvăluie cum a fost furată de femeia care o ajuta la curăţenie. Reacţia femeii când a fost confruntată: „A fugit din curte. Nu faci aşa ceva dacă eşti nevinovat” GALERIE FOTO