Sora lui Kim Jong-Un se lansează în politică: Fratele ei a numit-o „membru supleant” în conducrea partidului unic

Preşedintele Coreii de Nord, Kim Jong-Un, a promovat-o pe sora lui în partidul unic de la Phenian, în Biroul Politic, şi va răspunde, cel mai probabil, de programele nucleare şi balistice ale ţării ale liderului ţării, a anunţat presa oficială de la Phenian.

08 oct. 2017, 13:02
Sora lui Kim Jong-Un se lansează în politică: Fratele ei a numit-o „membru supleant” în conducrea partidului unic

Promovarea în funcţie a lui Kim Yo-Jong, precum şi alte promovări au fostanunţate sâmbătă de însuşi liderul ţării, în cadrul unei reuniuni a partidului de guvernământ.

Această manevră politică intervine în contextul în care tensiunile din Peninsula Coreeană se amplifică din cauza repetatelor teste nucleare prin lansarea de rachete, practici cu care regimul de la Phenian ameninţă atât SUA, cât şi aliaţii acestea din Pacific, potrivit presei străine.

Citeşte şi Donald Trump a luat decizia hotărâtoare: Doar un singur lucru va funcţiona. Vă veţi da seama curând!

Liderii nord-coreeni şi şi preşedintele american s-au lansatde mai multe săptămâni în ameninţări reciproce. Preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna aceasta, pe Twitter, că el ar avea o „singură soluţie” care i s-ar „potrivi” Coreei de Nord. Liderul de la Washington nu a precizat despre ce soluţie este vorba.