Sora Papei Francisc, spitalizată la Buenos Aires

Maria Elena Bergoglio, sora Papei Francisc, se află internată într-o clinică din capitala Argentinei, Buenos Aires, au anunţat surse spitaliceşti, citate sâmbătă de agenţia de presă Ria Novosti.

28 dec. 2013, 10:35
Sora Papei Francisc, spitalizată la Buenos Aires

Astfel, conform unui comunicat emis de centrul medical Hospital Britanico, sora (de 66 de ani) a Suveranului Pontif a fost spitalizată încă din data de 20 decembrie din cauza unei infecţii urinare, scrie Agerpres. „În momentul de faţă, ea se află sub un tratament special şi continuă să facă analize, iar starea sa este stabilă”, potrivit textului menţionat.

În luna septembrie, sora papei a fost spitalizată în urma unei creşteri a nivelului de glucoză din sânge.

Maria Elena Bergoglio este singura rudă în linie directă a papei Francisc. Cei doi fraţi ai săi, Alberto şi Oscar, precum şi sora sa Marta nu mai sunt în viaţă.

Arhiepiscopul de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio (77 de ani) a fost ales în calitate de cel de-al 226-lea papă, într-un conclav desfăşurat în Capela Sixtina de la Vatican în zilele de 12 şi 13 martie a.c.. Pentru prima data în istoria Bisericii Romano-Catolice, Suveran Pontif a devenit nu un european, ci un iezuit din America Latină, care pentru prima oară a luat numele papal Francisc.