Sorana Cârstea, moment de cumpănă în carieră. Sportiva are probleme de sănătate

Sorana Cârstea are doar 24 de ani, în 2013 a ajuns pe locul 21 în ierahia WTA și se părea că va fi jucătoarea de tenis numărul 1 a României, mai ales după sfertul de finală de la Roland Garros 2009, când a fost eliminată de Samatha Stosur. Sorana Cârstea a avut însă un 2014 de coșmar, fiind pe cale să iasă din Top 100 WTA.

30 ian. 2015, 06:51
Sorana Cârstea, moment de cumpănă în carieră. Sportiva are probleme de sănătate

Sorana Cârstea a avut o serie de rezultate mult sub aşteptări în ultimele luni, totul culminând cu eliminarea din primul tur de la Australian Open. Cauzele acestei scăderi de formă sunt de ordin medical, deoarece Sorana se lupta de ceva timp cu o accidentare la umăr care o împiedică să evolueze la capacitate maximă.

Potrivit ziarulring.ro, sportiva noastră a sperat că poate trece peste accidentare fără să recurgă la o intervenţie chirurgicală, însă, până acum, şi-a făcut mai mult rău decât bine. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, este de părere că Sorana nu mai poate amâna operaţia, chiar dacă asta înseamnă o absenţă de o jumătate de an din circuitul mondial.

Citeşte şi Votează SELFIE-ul anului în tenis. SIMONA HALEP şi SORANA CÎRSTEA sunt în poze

De mai bine de un an de zile are probleme la un umăr şi ar trebui să se opereze. Forţează, şi nu-i bine. Trebuie să facă o pauză de şase luni pentru operaţie şi recuperare. Cred că o să-şi îngheţe locul în clasamentul WTA şi se va opera, asta este soluţia cea mai bună pentru ea. Nu ar fi prima tenismena care face asta, sunt momente delicate„, a declarat George Cosac pentru Ring.

Citeşte şi „Like” din Columbia. Poză INEDITĂ cu Sorana Cîrstea şi iubitul său FOTO

Din cauză că este în cădere liberă în clasamentul mondial şi pentru că nu poate evolua la cel mai înal nivel, Sorana a fost scoasă din echipa de Fed Cup a României, în locul ei fiind preferată Alexandra Dulgheru.

Maria Sharapova s-a confruntat cu o problema similară în 2008, atunci când o accidentare la umăr a forţat-o să se retragă în a doua jumătate a sezonului. A revenit în competiţii abia în mai 2009, însă la momentul respectiv căzuse până pe locul 126 în clasamentul WTA.