Interceptări: Sorin Blejnar folosea firme obscure pentru mascarea şpăgii. Totul se negocia chiar în biroul de la Fisc

Firme obscure folosite de Blejnar pentru mascarea şpăgii şi discuţii purtate chiar în biroul de la ANAF al fostului şef al Fiscului. Asta au descoperit procurorii în ancheta-bombă care-l vizează pe Blejnar, existând şi intercpetări în acest sens. Sorin Blejnar dădea indicaţii despre cum să se procedeze astfel încât nimeni să nu-l bănuiască. 

21 dec. 2016, 13:12
Interceptări: Sorin Blejnar folosea firme obscure pentru mascarea şpăgii. Totul se negocia chiar în biroul de la Fisc

Procurorii îl acuză pe Sorin Blejnar că a folosit firme fantomă pentru a încasa comisioane de la societăţile care obţineau contracte de achiziţii cu ANAF. Administratorii acelor societăţi obscure erau schimbaţi periodic, pentru a li se pierde urma. Cetăţeni tunisieni, olandezi, irakieni, egipteni sau, pur şi simplu, oameni care nu aveau cetăţenie, cu toţii erau controlaţi din umbră de către Sorin Blejnar.

Fostul lider PDL Gheorghe Ştefan Pinalti a fost cel care le-a povestit anchetatorilor cum au discutat pe Costa de Azur, în prezenţa unor dame de companie, despre comisioane de milioane de euro pe care Sorin Blejnar le-ar fi primit de la un om de afaceri. Au cântărit greu şi interceptările discuţiilor purtate chiar în biroul lui Blejnar de la ANAF. 

Toate afacerile le aranja la birou. La una dintre întâlniri a participat şi Gheorghe ştefan Pinalti, la acea vreme vicepreşedinte al PDL, cel care l-a şi denunţat, în cele din urmă.

Sorin Blejnar îşi va petrecere sărbătorile în spatele gratiilor. Recent a fost trimis în judecată iar magistraţii au decis menţinerea lui în arest.