Sorin Chiriţă, administrator special RADET: Preţul gigacaloriei nu se va mări

Administratorul special al RADET, Sorin Chiriță, a declarat marți, după ce a fost numit în funcție de către consilierii generali ai Capitalei, că în perioada următoare nu va crește prețul gigacaloriei și nu se vor face disponibilizări în rândul personalului instituției.

11 oct. 2016, 12:07
Sorin Chiriţă, administrator special RADET: Preţul gigacaloriei nu se va mări

„În momentul de față noi avem un deficit de personal, avem în jur de o mie de persoane care ar putea să se angajeze la RADET, pentru că nu sunt acoperite toate posturile. Avem un personal îmbătrânit, avem multe cereri de ieșire la pensie și ne dorim ca în această perioadă să avem un aport de personal tânăr. (…) Prețul gigacaloriei nu se va mări, pentru că nu ne-am propus asta. Nu văd de ce am mări prețul gigacaloriei, pentru că o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienți, prin debranșări”, a spus el.

Chiriță a susținut că o eventuală creștere de preț ar putea fi aplicată doar în baza unei decizii a Consiliului General al Capitalei.

„În primul rând, începem inventarierea patrimoniului, în paralel cu organizarea și reorganizarea acestei Regii, pentru că am găsit o situație dezastruoasă. Direcțiile nu colaborau, nu existau proceduri, nu aveam o situație exactă cu privire la clienții noștri. Direcția de producție avea o situație, Direcția comercială altă situație. Acum am reușit să avem o situație exactă”, a mai spus el, citat de Agerpres.

Administratorul special al RADET a arătat că instituția se află într-o situație „inedită” — deoarece se află în insolvență — dar are, totodată, încasări, datorită consumatorilor.

„Nu ne aflăm într-o situație, ca alte societăți care au intrat în insolvență și nu aveau această resursă. Singurul lucru pe care trebuie să ne concentrăm este: inventariere; reducerea cheltuielilor, în general, de funcționare a Regiei; o coordonare cu ELCEN, pentru că și ei se află în insolvență. Va trebui să avem un plan comun de reorganizare — noi fiind consumatori captivi în acest moment pentru ELCEN. (…) Noi am făcut o analiză că acest serviciu este destul de profitabil — ar putea fi profitabil în condițiile în care am reduce pierderile. Acum facem o analiză cu privire la aceste pierderi din sistem, pierderi tehnologice, dar și ca urmare a unor cheltuieli nesăbuite făcute pe parcursul anilor”, a adăugat el.

În cadrul ședinței CGMB, Florian Mateiță, reprezentant RomInsolv, care este administratorul judiciar al Regiei, a menționat că, potrivit legii, planul de reorganizare va fi depus în cel mult 30 de zile de la depunerea tabelului definitiv al creanțelor.

„Planul de reorganizare trebuie să știe ce surse are, ce sume acoperă, dacă capacitatea economică a societății reușește să acopere și cât din acele creanțe. (…) Gândiți-vă la această societate ca la una care are beneficiul incredibil ca atunci când se află în insolvență să aibă clienți”, a subliniat el.


loading...