Sorin Cîmpeanu amenință cu planuri mărețe: 10 noi campusuri de învățământ și o nouă soluție pentru educația sexuală în școli

Sorin Cîmpeanu a declarat că are de gând să construiască 10 noi campusuri de învățământ prin PNRR. Ministrul propune și o nouă soluție pentru predarea educației sexuale în școli.

21 iun. 2021, 22:32
Sorin Cîmpeanu amenință cu planuri mărețe: 10 noi campusuri de învățământ și o nouă soluție pentru educația sexuală în școli

Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul unui interviu la o emisiune TV că are în plan construirea a 10 noi campusuri de învățământ prin PNRR, dar și investirea în laboratoare de fizică i chimie în școlile suprapopulate.

„Sunt 10 campusuri pentru învățământ care se vor realiza cu ruta deschisă, pentru învățământ universitar. Este important să le spui că nu va fi o rută închisă, care să le interzică accesul la învățământul universitar. Dacă vor dori își vor putea continua studiile. Există un proiect de înființare a laboratoarelor de chimie, fizică odată cu PNRR-ul. În școli suprapopulate, problema rămâne cea a spațiilor unde vor fi organizate. Eu am investit în construcția de spații de învățământ.”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu: „Componenta de educația sexuală este extrem de importantă”

Sorin Cîmpeanu a propus ca educația sexuală să fie inclusă într-un program de educație pentru viață care să includă și alte cursuri care îi poate ajuta în viața de zi cu zi. Această măsură este o soluție la faptul că educația sanitară, ce are și componentă de educație sexuală, este urmată de 6-9% dintre elevi.

„Avem educația sanitară cu componentă de educație sexuală, care pornește de la cele mai simple noțiuni adaptate vârstei care merge până la cele mai complicate. Acesta este urmată de 6%, 9% din copii. Componenta de educația sexuală este extrem de importantă, materia este predată de profesori de biologie sau medici. Este nevoie de simplificarea curriculumului, educație pentru viața, educație sexuală, educație alimentară, juridiciră financiară, toate aceste educații nu au un curriculum la fel de vast care să justifice o oră pe săptămână. Modulul de educație pentru viață ar putea fi o soluție, educația sexuală trebuie să se regăsească în acest modul. Pentru ca numărul mamelor de 12 -13 ani este greu de comentat.” , a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.