Sorin Cîmpeanu anunță formularele pe care părinții le vor completa obligatoriu, cu privire la vaccinarea copiilor, la începerea anului școlar

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Aleph TV despre reglementările ce vor intra în vigoare odată cu deschiderea noului an școlar, la data de 13 septembrie

29 aug. 2021, 20:22
Sorin Cîmpeanu anunță formularele pe care părinții le vor completa obligatoriu, cu privire la vaccinarea copiilor, la începerea anului școlar

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Aleph TV despre reglementările ce vor intra în vigoare odată cu deschiderea noului an școlar la data de 13 septembrie.

Ministrul Educației a declarat că peste 60% din personalul din școli, didactic și nedidactic, este vaccinat, în schimb la categoria de vârstă 16-19 ani, ne situăm sub media națională.

„Cel mai important lucru, decizia esențială bazată pe existența vaccinului și a unui număr foarte mare de vaccinați în șoli, există peste 60% de persoane vaccinate în școli: cadru didactic și nedidactic, elevi 12-15 ani au 4% rată de vaccinare, adică  30.000, iar cu 20% rată vaccinare la categoria 16-19 ani, suntem sub media națională.

Școala trebuie să se deschida prima și să se închidă ultima. Școlile trebuie să rămână deschise până când se ajunge la 6 la mie rata de infectare.

Avem 185 mii de persoane vaccinate în școli, cadru didactic și nedidactic și personal auxiliar din puțin de peste 300 de mii.” a menționat ministrul Educației.

Ministrul educației: „Avem personal care va facilita comunicarea dintre părinți și DSP”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a mai declarat că de anul acesta fiecare școală va include o persoană autorizată responsabilă cu facilitarea comunicării dintre părinți și DSP.

Cîmpeanu a mai anunțat că părinții vor trebui să completeze un formular la începutul școlii, în care își vor asuma responsabilitatea pentru vaccinarea copiilor.

„Din această saptămână avem o persoana responsabilă cu protecția sanitară și care va facilita legătura dintre părinți și DSP. Părinții vor avea ocazia să întrebe acest personal autorizat informații cu privire la vaccin . Începând din această săptămână există o persoană desemnată ce are responsabilitatea de a facilitat legatura părinților cu DSP-ul.

La începutul școlii dorim ca părinții să completeze niște formulare, care vor cuprinde două întrebări:

„Copilul dvs este vaccinat? da sau nu. În cazul în care nu este vaccinat, vă exprimați acordul pentru vaccinare, da sau nu.”

Oricine le poate completa. Aceste formulare le lansăm din 13 septembrie. „, a declarat ministrul.