Sorin Cîmpeanu anunţă OUG care dă șansa copiilor din spitale să facă școală. „Există sute de copii care sunt în spitale, la chimioterapie.”

Sorin Cîmpeanu anunță o nouă lege care oferă șansa copiilor din spitale să-și continue studiile. Ministrul a precizat că e vorba de o inechitate ce trebuie reglată.

16 iun. 2021, 14:24
Sorin Cîmpeanu anunţă OUG care dă șansa copiilor din spitale să facă școală. „Există sute de copii care sunt în spitale, la chimioterapie.”

Sorin Cîmpeanu a anunțat o nouă OUG prin care se va constitui un corp profesoral specializat în a preda cursuri copiilor din spitale, astfel că elevii își vor putea continua studiile chiar dacă sunt internați.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat promovarea unei Ordonanțe de Urgență pentru constituirea unui corp la profesorilor care să predea în spitale. “Dorim constituirea unui corp la profesorilor dedicați școlii din spitale. Elevii care învață în spital au, conform regulilor actuale, posibilitatea să aibă acces teoretic la un număr de ore de 4 ori mai mic decât al copiilor care nu au probleme, după care intră în competiție alături de copiii care nu au probleme. E o inechitate care trebuie reglată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că acest corp al profesorilor va fi dedicat școlii din spitale. “Nu există o implicare în prezent suficient de strânsă a școlii, a dirigintelui în evoluția acestor copii care, din nefericire, au aceste probleme medicale. Revenim cu clarificări și va fi o Ordonanță de modificare a Legii Educației care va clarifica aceste lucrul. E o problemă urgentă”, a spus Cîmpeanu, conform edupedu.

Sorin Cîmpeanu: „E o inechitate care trebuie reglată”

Sorin Cîmpeanu a subliniat necesitatea constituirii unui grup profesoral care să predea în spitale, întrucât există o inechitate în ceea ce privește șansele la educație, a copiilor care, din cauza problemelor de sănătate, trebuie să se interneze în instituții medicale.

„Școala în spitale: există sute de copii care pe parcursul anului școlar sunt în spitale, la chimioterapie. Ce grupe să constitui în Fundeni sau la Spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 22 de elevi, la Marie Curie sunt aproape 20 de copii în această situație și în țară sunt copii. Atunci când un copil este sub perfuzii, nu putem vorbi despre constituirea de grupe. Prin promovarea unei OUG care să constituie corp la profesorilor care să facă școala în spitale. Nu este vina copiilor că se află în această situație.

Este nevoie de constiutirea unui corp de profesori dintre cei mai implicați. Până atunci, acești profesori depun o muncă neștiută, admirabilă, cu fiecare dintre sutele de copii din păcate aflate în această situație
Dorim constituirea unui corp la profesorilor dedicați școlii din spitale. Elevii care învață în spital au, conform regulilor actuale, posibilitatea să aibă acces teoretic la un număr de ore de 4 ori mai mic decât al copiilor care nu au probleme, după care intră în competiție alături de copiii care nu au probleme. E o inechitate care trebuie reglată.

Va fi nevoie de profesori care să acopere mai multe materii, cel puțin la elevii de vârste mici. În prezent, copiii fac mult prea puțin și raportat la numărul mic de profesori înseamnă foarte mult.

Nu există o implicare în prezent suficient de strânsă a școlii, a dirigintelui în evoluția acestor copii care, din nefericire, au aceste probleme medicale. Revenim cu clarificări și va fi o Ordonanță de modificare a Legii Educației care va clarifica aceste lucrul. E o problemă urgentă.

După ce vom avea încheiate în scurt timp concluziile la nivelul proiectului România educată, este de datoria Ministerului Educației, chiar dacă acest lucru va presupune o muncă inclusiv pe perioada concediilor, în august, la un proiect al unei noi legi a educației care să poată fi înaintat în dezbatere în Parlament în următoarea sesiune din toamnă. Dar chiar înaite de promovarea acestei legi dorim promovarea unei OUG pentru școala în spital.”