Sorin Cîmpeanu: Avem o scădere dramatică a numărului de studenţi, practic o înjumătăţire în ultimii ani

Publicat: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016 17:09 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016 17:09 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că, în ultimii ani, în România se înregistrează o scădere "dramatică" a numărului de studenți, arătând că țara noastră este sub media europeană în privința absolvenților de învățământ superior.

"În percepția publică sunt prea mulți studenți, ceea ce este o aberație. Toată lumea își dă cu părerea la politica educațională. Suntem mult sub media europeană. Avem ca țintă asumată de România în parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27,6% de absolvenți de învățământ superior în anul 2020. Din grupa de vârstă 30 — 34 ani suntem la 23%. Avem o scădere dramatică a numărului de studenți, practic o înjumătățire în ultimii ani, dar noi ne facem că nu vedem că ținta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poți să transformi dintr-o descreștere dramatică și continuă într-o creștere în 2020. Este imposibil acest lucru, este un nonsens", a afirmat Cîmpeanu, la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Studenților din România, potrivit Agerpres.

El a pledat pentru o creștere a finanțării pe Educație astfel încât în 2020 să se ajungă la 6% din PIB, adăugând că în România nu există o reglementare coerentă în domeniu.

Președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Iordan Predescu, a spus, la rândul său, că în România sunt extrem de puțini studenți.

"Pare anormal că mass-media spune că avem prea mulți studenți. Eu spun că avem extrem de puțini studenți și că efortul financiar făcut de întreaga societate pentru a învăța cât mai mulți tineri la nivel superior pentru a face față cerințelor pieței muncii este pur și simplu evident", a arătat Predescu.

CITEŞTE ŞI: Peste 16% dintre copiii din mediul rural, între 7 şi 10 ani, nu merg la şcoală

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie învăţământ universitar PIB educaţie Sorin Cîmpeanu studenţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H