Sorin Cîmpeanu: „Înscrierea personalului din învăţământ nu se face pe platformă, se trimit liste de la angajatori spre DSP. 60.000 de persoane din învăţământ s-au înscris în centre dedicate”

Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că de miercuri va începe vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ, în centre dedicate, care sunt deja pregătite. Până luni, vaccinarea cadrelor din Educaţie va începe în toate judeţele din ţară.

23 feb. 2021, 16:38
Sorin Cîmpeanu: „Înscrierea personalului din învăţământ nu se face pe platformă, se trimit liste de la angajatori spre DSP. 60.000 de persoane din învăţământ s-au înscris în centre dedicate”

Sorin Cîmpeanu

, ministrul Educaţiei, a vorbit marţi despre campania de vaccinare în rândul profesorilor, care va fi desfăşurată în afara platformei naţionale de vaccinare, prin liste nominale trimise de angajatori direct către DSP-uri.

„Nu este vorba de a se crea peste noapte centre. Pentru mine lucrurile stau foarte clar. Maine va incepe vaccinarea in 24 de judete, apoi joi in alte 14 judete. Solicitarea a fost trimisa de la sfarsitul saptamanii trecute. A vizat 60.000 de persoane din invatamant care vor sa se vaccineze in centre dedicate. Nu se face inscrierea pe platforma, ci se trimit liste de la angajatori. Vineri se incepe in alte 3 judete iar luni in ultimele doua judete.

Cele mai multe judete au trimis deja listele nominale. Sunt centre dedicate, in care exista echipe mobile. Listele nominale s-au trimis deja spre DSP. In jud Galati, este la baza Siderurgistu si Sala Sporturilor. Programarea se face de catre DSP, iar angajatorii anunta persoana cu persoana cand sunt programate, centrele fiind cunoscute. In Galati sunt programati 1.134 de persoane programate.

Sorin Cîmpeanu susţine că şcolile au o rată de infectare mai mică decât cea generală

Nu se inregistreaza o rata de accelerare a infectarilor in scoli, nici la profesori, nici la elevi. Vom face o evidenta si vom constata ca in centrele de invatamant rata de infectare este inferioara celei generale. Dar in acelasi timp, fac inca o data apel la prudenta, pentru ca acest lucru sa nu se schimbe.

Am dat exemplul tarilor europene care nu impun purtarea mastii in timpul orelor de sport. Am discutat cu Min Sanatatii si punctul de vedere al lor ar fi sa nu se poarte masca doar daca orele se fac in exterior, ori deocamdata temperaturile nu permit. Discutiile vor continua.

Gratuitatea transportului pentru elevi exista integral. Interpelarile vad ca ajung tot prin presa mai rapid, ceea ce este foarte bine. Deci transportul elevilor este gratuit atat pe plan local, cat si in ce priveste naveta. Transportul nereglementat nu poate fi decontat, pentru ca este in afara legii. Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu fi intarziata decontarea transportului pentru elevi, pentru ca pentru multi face diferenta intre a putea si a nu putea merge la scoala.

60.000 de profesori sunt cei care s-au inscris.”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Citeşte şi: Ministerul Educației a publicat noi teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021