Sorin Cîmpeanu: O nouă lege a Educației este necesară

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, la preluarea portofoliului, că este necesară o nouă lege a Educației.

19 dec. 2014, 14:01
Sorin Cîmpeanu: O nouă lege a Educației este necesară

O nouă lege a Educației este necesară. Legea 1/2011 a fost amendată pentru a i se asigura coerența, cât și posibilitatea aplicării prevederilor ei prin trei ordonanțe de urgență. În sistemul de învățământ superior și nu numai s-a consolidat ideea necesității unei noi legi a Educației, care să fie rezultatul unei dezbateri publice în Parlament cu toți cei implicați„, a arătat Sorin Cîmpeanu.

El a spus că sunt multe lucruri care trebuie păstrate din actuala lege și nu dorește o bulversare a sistemului, dar sunt și multe lucruri care trebuie puse într-o logică firească, într-o coerență cu realitățile din domeniul Educației și Cercetării, scrie Agerpres.

Tot ce pot să vă spun este că voi face tot ce stă în putința Ministerului Educației și Cercetării pentru a iniția acest proces„, a declarat noul ministru.

El și-a arătat satisfacția că au fost luate în calcul de Guvern creșterile de 5% din luna martie și creșterile de 5% din luna septembrie pentru personalul didactic și didactic auxiliar.

După aprobarea bugetului, printr-o bună cooperare cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Finanțelor sunt convins că vom identifica soluția prin care personalul nedidactic va putea să primească sporuri între 0 și 30%. Spun ‘între 0%’ pentru că nu tot personalul nedidactic are salarii mici, să reușim o normalizare a nivelurilor nesalariale pentru personalul nedidactic. Vom susține foarte mult acest lucru în raporturile cu Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii„, a afirmat Cîmpeanu.

Citeşte şi REACŢIA ministrului Sorin Câmpeanu după atacul lui Traian Băsescu


loading...