Sorin Cîmpeanu, pus într-o ipostază rușinoasă de studenți. Tinerii l-au contrazis public pe ministrul Educației

Mare contradicție între modul în care Sorin Cîmpeanu și reprezentanții studenților din România au pus concluziile ultimei întâlniri oficiale. 

23 aug. 2022, 15:59
Sorin Cîmpeanu, pus într-o ipostază rușinoasă de studenți. Tinerii l-au contrazis public pe ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a anunțat că discuțiile cu studenții pe tema Legii învățământului superior au ajuns la „rezultate fără precedent”.

De partea cealaltă, reprezentanții studenților acuză că dezbaterea a fost mai degrabă un simulacru, iar solicitările lor „au fost respinse pe bandă rulantă”. De asemenea, și elevii, cei care ar trebui să fie în centrul sistemului de învățământ, s-au plâns că au fost ignorați în cadrul consultărilor privind Legile Educației.

„Întâlnire cu rezultate fără precedent în istoria consultărilor între Ministerul Educației și studenți!”, și-a început ministrul un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit lui Cîmpeanu, Ministerul Educației și studenții s-au pus de acord asupra creșterii reducerilor pentru transportul intern feroviar și naval, de la 50% la 65%, respectiv majorarea subvenției pentru cămine-cantine cu 50%, respectiv dreptul studenților de a convoca ședințe extraordinare ale Senatului universitar.

 

Studenții îl contrazic pe ministrul Sorin Cîmpeanu

 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), una dintre asociațiile care au participat la discuții, susține că discuțiile cu Sorin Cîmpeanu n-au dezbateri reale.

„Remarcăm cu indignare că, inclusiv în ultimele zile de consultări, Ministerul Educației alocă un timp minimal pentru dezbaterile cu studenții, continuă să ne ignore solicitările și tratează cu superficialitate propunerile federației.

Astăzi (luni), în cadrul unei negocieri care s-a dovedit a fi de formă, cu reprezentanții Ministerului Educației, delegații ANOSR au susținut o parte dintre amendamentele transmise, însă acestea au fost respinse pe bandă rulantă, sub diferite pretexte”, a transmis ANOSR.