Sorin Cîmpeanu, răspuns acid pentru Dacian Cioloş: Afirmi că Liviu Dragnea îţi este amic şi că este de încredere, după care fondezi PLUS

Proaspătul învestit în fruntea Ministerului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a venit cu o replică acidă la adresa partenerului de guvernare Dacian Cioloş. Acesta a precizat că nu a înţeles atacul, iar Ministerul a mai vorbit despre soluţiile pentru rezolvarea problemei plagiatelor, redeschiderea şcolilor, dar şi despre reforma în educaţie.

24 dec. 2020, 16:45
Sorin Cîmpeanu, răspuns acid pentru Dacian Cioloş: Afirmi că Liviu Dragnea îţi este amic şi că este de încredere, după care fondezi PLUS

Sorin Cîmpeanu răspuns acid pentru Dacian Cioloş. Întrebat de altfel dacă va susţine o iniţiativă legislativă pentru interzicerea traseismului politic, acest a venit cu un răspuns categoric afirmativ.

Sorin Cîmpeanu răspuns acid pentru Dacian Cioloş: Afirmi că Liviu Dragnea îţi este amic şi că este de încredere, după care fondezi PLUS

„M-aş bucura să putem regla ce e de reglat, ştiind că nu prea sunt îngeraş. La scurt timp după ce te naşi începi să faci lucruri. Mai mult sau mai puţin bune. Sistemul educaţiei cuprinde peste 3 milioane de elevi, sute de mii de cadre didactice.

Atacul nu l-am înţeles deloc. E ceva de genul că a pus pe cineva care nu ştie să gătească pentru că nu poate conduce maşina. Poate nu ştiu să gătesc, dar ştiu să conduc maşina. N-am înţeles sensul acestui atac. Acest guvern va funcţiona. Această colaborare între ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii va exista.

Nu există îndoială. N-am înţeles atacurile pentru că se amestecă una cu alte. 30 de ani de carieră profesională, nu se amestecă una cu alta. În 2016, când Dacian Cioloş era premier, eu nu eram membru niciunui partid politic. Prima oară am intrat în ALDE, partid pe care l-am părăsit pentru a începe o construcţie nouă. Am dorit un partid de centru-dreapta. Au fost o serie de neînţelegeri.

Sunt categoric pentru o iniţiativă care interzice traseismul politic. Atâta vreme cât putem promova această iniţiativă, cred că este benefică. E şi un punct asumat în coaliţia de guvernare.

Atunci când eşti imaculat, poate e de înţeles să faci aceste acuze. Însă când în anii 90 ai fost în conducerea PUNR, după care ai fost ministru într-un guvern minoritar PNL, după care ai fost susţinut de PDL. Te întorci într-un guvern tehnocrat susţinut de PSD.

Afirmi că Liviu Dragnea îţi este amic şi că este de încredere, după care fondezi PLUS. Putem să le numărăm? E bine să judecăm lucrurile. Dar trec peste lucrurile astea. Avem problemele cronice din educaţie. Peste asta se suprapun problemele sanitare şi economice.”, a spus noul ministru al Educaţiei pentru Adevărul Live.

Citeşte şi: Priorităţile lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei: pregătirea examenelor naționale și aprobarea curriculumului pentru clasa a IX-a