Sorin Constantinescu părăseşte AUR după doar două zile. „Regele cazinourilor”, şocat de atacurile murdare la adresa sa

Sorin Constantinescu a anunțat că părăsește partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la doar două zile după ce s-a alăturat, în urma participării la conferinţa Polului Suveranist. Afaceristul a menționat că a fost șocat de atacurile la adresa sa și a decis să facă un pas înapoi pentru a-și proteja fericirea și liniștea familiei sale.

17 nov. 2023, 13:44
Sorin Constantinescu părăseşte AUR după doar două zile. „Regele cazinourilor”, şocat de atacurile murdare la adresa sa
Sorin Constantinescu părăseşte AUR după doar două zile. "Regele cazinourilor", şocat de atacurile murdare la adresa sa

Sorin Constantinescu părăseşte AUR după doar două zile. Într-o postare pe Facebook, Sorin Constantinescu a explicat motivele care l-au determinat să se alăture AUR și de ce a hotărât să părăsească partidul atât de repede. Acesta a menționat că a primit invitația la conferință din susținerea ideilor partidului privind familie, credință creștină și păstrarea identității românești. Totuși, a subliniat că nu a participat pentru a-și construi o imagine publică sau pentru celebritate, ci pentru a transmite un mesaj despre corupție și a susține valorile pe care le consideră importante.

„Am primit invitația la conferință pentru că susțin ideile acestui partid privitoare la familie, credința creștină și păstrarea identității românești, cât și pentru că îmi doresc să văd mai puțină corupție și mai mulți români care găsesc motive să rămână în propria lor țară. Nu am participat pentru că mi-aș dori vreo demnitate, celebritate ori avere. Am avut funcții publice: de aceea vorbesc în cunoștință de cauză despre corupție. Sunt cunoscut de un număr semnificativ de oameni: vreau ca mesajul meu să ajungă la și mai mulți dintre conaționalii mei, atâta vreme cât le poate fi de folos cumva. Unul dintre avantajele vârstei este experiența necesară pentru a înțelege că, odată ce ai dobândit realizări profesionale și confort material, devin mai importante relația cu cei apropiați și ceea ce lași în urmă”, a scris Sorin Constantinescu pe Facebook.

Citeşte şi: Sorin Constantinescu, despre afacerile cu păcănele. Ce oferte politice a primit: „Mi s-a propus să candidez” VIDEO

Omul de afaceri  a precizat că atacurile murdare la adresa sa, provenind nu doar din conturi false ale unor troli din alte partide, ci și de la persoane pe care le-a ajutat în trecut, au fost factori decisivi în decizia sa de a părăsi AUR. El a exprimat dezamăgirea față de aceste atacuri, menționând că, în ciuda contribuțiilor sale pozitive, unii oameni au ignorat aceste aspecte și au ales să-l judece în mod superficial.

„Am decis să fac un pas înapoi și să îmi întrerup scurta mea incursiune în politica aici! Le mulțumesc celor de la AUR pentru propunerile generoase, dar consider ca nu sunt pregătit sa fac acest pas! Am fost șocat de atacurile murdare la adresa mea, nu neaparat de la conturile false ale unor troli din alte partide cât de la oameni pe care i-am ajutat într-un fel sau altul de-a lungul anilor și care au șters cu buretele orice lucru sau faptă bună pe care am făcut-o”, a mai transmis Sorin Constantinescu.

Acest anunț vine după ce liderul AUR, George Simion, a anunțat cu doar câteva zile în urmă înscrierea lui Sorin Constantinescu în partid. Omul de afaceri, cunoscut sub numele de „Regele cazinourilor”, a făcut avere în anii ’90, după propriile declarații, din închirierea către baruri și restaurante a aparatelor de jocuri de noroc, bine-cunoscutele „păcănele”. Este fondatorul Pokerfest România, cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de Est, și fondatorul Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc.