Sorin Frunzăverde a murit. Liderul PNL suferea de cancer

Sorin Frunzăverde a murit, anunţă România TV. Sorin Frunzăverde, un greu din partidul lui Klaus Iohannis, suferea de cancer și fusese operat în trecut, inclusiv în Germania.

03 nov. 2019, 09:33
Sorin Frunzăverde a murit. Liderul PNL suferea de cancer

Sorin Frunzăverde avea 59 ani și a fost ani la rândul unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Klaus Iohannis. Politicianul a murit în spital la Reșița, după ce ani de zile a suferit de cancer. El fusese operat de urgență în Germania în 2017, când i-a recidivat boala, medicii găsind o tumoră de 12 cm.

„Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat dr Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa, pentru Agerpres. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit în jurul orei 11.00.

De profesie inginer metalurgist, Sorin Frunzăverde a deţinut în ministru al Mediului, Turismului şi Apărării în guvernele din perioada 1996-2000. În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin.

De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, dar a renunţat după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În 2011 a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL.

În 2015 Sorin Frunzăverde a fost acuzat către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite. El a fost acuzat că şi-ar fi exercitat ilegal influenţa în scopul obţinerii mai multor voturi în favoarea candidatului partidului din care făcea parte, PNL. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat definitiv în mai 2016 la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Prima operație a fost în anul 2015, în perioada în care chiar eforturile depuse pentru susținerea președintelui i-au adus și primele probleme penale.


loading...