Sorin Grindeanu, apel la Preşedinte după scandalul în care e implicat fostul ministru al Mediului: Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA!

Prim-vicepreşedintele social-democrat vine cu o primă reacţie după ce fostul ministru al Mediului este cercetat de DNA pentru că ar fi luat mită.

04 ian. 2021, 16:15
Sorin Grindeanu, apel la Preşedinte după scandalul în care e implicat fostul ministru al Mediului: Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA!

Sorin Grindeanu, apel la Preşedinte. Acesta spune că Ludovic Orban trebuie să îi ceară lui Costel Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar şeful statului Klaus Iohannis trebuie „să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale” a fostului ministru al Mediului.

Sorin Grindeanu, apel la Preşedinte după scandalul în care e implicat fostul ministru al Mediului

„Conform DNA, Costel Alexe – PNL a luat şpagă în timp ce era ministru, când lumea era ţinută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:

1. Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi;

2. Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;

3. USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcţii publice”s-a asociat la guvernare cu o formaţiune coruptă ca PNL?!

Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gaşcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul României!”, a scris Sorin Grindeanu luni pe Facebook.

Începutul lui 2021 vine cu intervenţie în forţă de la Direcţia Naţională Anticorpuţie. Procurorul șef al instituţiei a cerut ridicarea imunităţii în vederea urmăririi penale față de fostul ministrul al Mediului Costel Alexe, suspectat de luare de mită şi instigarea la delapidare.

Costel Alexe este acuzat că a cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Citeşte şi: DNA cere ridicarea imunităţii fostului ministru al Mediului Costel Alexe, acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă
 


loading...
Partenerii noștri