SORIN GRINDEANU, un informatician propus de coaliţia PSD-ALDE pentru postul de premier. Ce AVERE are

Sorin Grindeanu, actualmente președinte al Consiliului Județean Timiș, este cea de-a doua propunere de premier a PSD-ALDE. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Liviu Dragnea.

28 dec. 2016, 15:56

Sorin Grindeanu are 43 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică, şi a fost viceprimar al Timişoarei.

Sorin Grindeanu s-a născut pe 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

În perioada 2004-2008, Sorin Grindeanu a fost consilier local la Timişoara.

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicatiilor în guvernul Victor Ponta şi este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Este căsătorit şi are doi copii.

În declaraţia de avere a lui Sorin Grindeanu figurează ca proprietăţi terenuri în judeţul Timiş, un imobil de locuit şi un motocilu ATW marca Linhai. VEZI DECLARAŢIA DE AVERE ATAŞATĂ.