Sorin Grindeanu: „Cinic, interesul PSD era să-l ţină cât mai mult pe Cîţu la guvernare. Dar etapa asta a fost depăşită”

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a explicat că un calcul politic cinic ar fi făcut ca PSD să-şi dorească o guvernare cât mai lungă a lui Florin Cîţu, mai ales în contextul actual foarte complicat, pentru că scorul electoral al PNL se erodează, în timp ce social-democraţii continuă să crească în sondaje.

30 sept. 2021, 09:09
Sorin Grindeanu: „Cinic, interesul PSD era să-l ţină cât mai mult pe Cîţu la guvernare. Dar etapa asta a fost depăşită”

Totuşi, Sorin Grindeanu afirmă că tocmai guvernarea catastrofală a cabinetului Cîţu şi situaţia în care se află ţara au făcut ca PSD să dorească cu adevărat înlăturarea executivului actual, astfel că este foarte încrezător în faptul că moţiunea de cenzură va trece marţi de votul din Parlament.

”Nu pot să-l contrazic pe dl Dîncu. Dacă vorbim cinic, avem interesul să-l ținem cât mai mult. Dar etapa asta a fost depășită, lucrurile sunt atât de degradate.

Eu sunt aproape convins că marți va trece moțiunea.”, a spus Sorin Grindeanu, într-un interviu pentru SpotMedia.

Sorin Grindeanu, despre USR-PLUS: „4 ani au zis de ciuma roşie, acum votează moţiunea noastră”

Sorin Grindeanu susține că are dubii asupra faptului că parlamentarii USR-PLUS se vor ține de cuvânt și vor vota moțiunea.

”Eu stiu că duminică e un congres la USR PLUS. 4 ani de zile USR și PNL au zis de ciuma roșie, acum vin și votează moțiunea noastră. Am un semn de întrebare.

PSD+USR+AUR ar fi 50 de voturi peste minimum necesar, ceea ce e totuși o majoritate destul de largă.”, a mai spus Grindeanu.

Citeşte şi: Dan Barna şterge pe jos cu Cîţu: Abordarea de tip Superman ne costă acum foarte mult. S-au pierdut nişte luni ca să spună la televizor „totul e sub control, mă ocup eu”

Sorin Grindeanu cere vor cu bilele la vedere din partea USr PLUS

„Dacian Cioloș tot #PSD să îl dărâme de unul singur pe Cîțu ?!
Sau doar ați mimat, în grup, ieșirea de la guvernare?
Văd ca de la isterie v-ați întors direct în spirala de yoga?! Nu suportați să ascultați ce dezastru ați făcut alături de Superman în 9 luni de guvernare?!
Vă provoc domnule Cioloș la mindfulness pentru începători in politică: USR-Plus să mediteze împreună în sala de plen și cu cei de la AUR, când se citește azi #moțiunea PSD!
PSD a fost consecvent: a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Superman va zbura înapoi acasă!
P.S. Vă aștept să votați, ca și PSD, cu bilele la vedere!”, a scris pe Facebook.