Tatăl lui Sorin Grindeanu, chemat în instanţă de DNA. Prima reacţie a premierului

Nicolae Grindeanu, tatăl premierului Sorin Grindeanu, va ajunge, miercuri, în fața judecătorilor unde va da declarații în calitate de martor. Premierul confirmă că tatăl său va fi audiat de DNA.

15 feb. 2017, 06:52
Tatăl lui Sorin Grindeanu, chemat în instanţă de DNA. Prima reacţie a premierului

Tatăl premierului Sorin Grindeanu a fost citat pentru data de 15 februarie la Tribunalul Caraș-Severin într-un dosar de abuz în serviciu, în calitate de martor.

„Ştiu că e martor în instanță. Nu știu să vă dau amănunte. Va merge ca martor să declare”, a declarat Sorin Grindeanu pentru un post de televiziune.

Faptele cercetate în acest dosar datează din perioada în care Nicolae Grindeanu era inspector școlar general al județului Caraș-Severin, coordonând astfel și instituția de învățământ din Caransebeș. La acel moment, lui Nicolae Grindeanu i s-ar fi cerut să aprobe mutarea examenului de absolvire a Școlii postliceale sanitare de la Caransebeș la Călan.

Directoarea Școlii postliceale, care dorea mutarea examenului, era Eleonora Gavrilesc, liderul UNPR Călan. Nicolae Grindeanu a refuzat inițial cererea acesteia, dar ulterior a acceptat, după ce a fost rugat de Mihaela Popovici – șefa Tineretului Social – Democrat, care acum este colegă cu Nicolae Grindeanu în Consiliul Județean.